full screen background image

Van de Pas kan bizarre comeback niet voltooien

Benito van de Pas is in de tweede ronde van het European Darts Championship uitgeschakeld. De Nederlander miste ontzettend veel dubbels en gaf daarmee de partij tegen Michael Smith uit handen. Hij wist mede door twee gemiste matchdarts van de Engelsman nog wel terug te komen van 4-8 naar 9-9, maar in de slotleg klaarde Smith met een 118-finish alsnog de klus.

4 uit 16 op de dubbels

Van de Pas begon nog uitstekend met een bulls-eye 12-finish, waarop Smith twee legs op rij won. Van de Pas gooide zijn eerste 180’er voor 2-2, daarna liep de Engelsman in rap tempo naar de 6-2-voorsprong. Die marge slonk tot twee legs, waarop Big Ben vijf pijlen miste om op één leg te komen. Hierdoor was hij slechts 4 uit 16 en kon Smith met een 12-darter zomaar naar 8-4 lopen.

Eigen leg niet uitgespeeld

Toch wilde Van de Pas nog niet opgeven, want hij zette een nieuwe versnelling in. Het bracht hem 8-5 en met een 180’er ook 8-6. In de vijftiende leg leek de Nederlander opnieuw zijn kans te vergooien door vier pijlen te missen, alleen Smith straft het vanaf 71 niet af. De gelijkmaker bleef wel uit door drie missers (9-7), waarop Smith twee legs op rij één matchdart niet wist te verzilveren. Zo stapte Van de Pas in met een 68-finish en mocht hij de slotleg beginnen. Daarin speelden de zenuwen op met scores van 32, 60 én 40, waarop Smith het alsnog afmaakte met een 118-finish.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: