full screen background image
Benito van de Pas WGP17 Darts PDC

Van de Pas overleeft twee matchdarts tegen Van der Voort

Benito van de Pas staat voor de eerste keer in de tweede ronde van het PDC European Darts Championship. Big Ben speelde een wisselvallig duel met Vincent van der Voort, waarin hij vroegtijdig had moeten weglopen en vervolgens twee matchdarts overleefde. Een sterke 12-darter bracht hem toch de zege.

Big Ben laat kansen liggen

Van de Pas speelde voor het vierde jaar op rij op het EK Darts en werd in de vorige drie keer in de eerste ronde uitgeschakeld. Net zoals op het vorige toernooi speelde de Brabander met oordopjes en hij begon uitstekend met een 13-darter. Scorend legde hij ook de druk op Van der Voort, die vanaf 68 twee pijlen op dubbel-4 miste. Zo was het direct 2-0 en dit scenario leek zich in de derde leg te herhalen. Van der Voort miste twee pijlen vanaf 96, alleen Big Ben straft het niet af via dubbel-14 en door een 112-finish was het alweer 2-2. Van de Pas herpakte zich knap met scores van 139, 180 en 150, om met via dubbel-16 voor een 10-darter af te maken.

Cruciale 90-finish gemist

Scorend was de Brabander uit de onderbreking opnieuw sterk, om drie dubbels te missen voor de break. Zo kon Van der Voort opnieuw terugkomen en zag Van de Pas in de zevende leg wegzakken. De triples bleven uit en zo kon Fast Vinnie in alle rust weglopen voor zijn voorsprong (3-4). De Noord-Hollander had de partij opeens in handen, maar liet het net zo snel glippen. De triples vielen ook voor hem even niet, vanaf 78 miste hij het grote vlak, zette zichzelf met een luie laatste dart weg naar 38 en miste in de herkansing de dubbels. Van de Pas maakte 4-4, waarop Van der Voort pardoes wel een uitstekende leg gooide. Met een 180’er en een 100-finish voor de 12-darter kwam hij toch op matchpoint. Die benutte hij nog niet vanaf 90 en zo brak Van de Pas toch weer terug. Met een 174-score zette Big Ben zich na negen pijlen al weg op 94 en maakte het via tops af voor een 12-darter.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: