full screen background image
Michael van Gerwen Premier League Darts Leeds 2017

Van Gerwen herpakt zich op EK Darts met zege op Dekker

Michael van Gerwen heeft het European Darts Championship geopend met een moeizame zege op Jan Dekker. De Drent kreeg met name in de eerste helft van de partij de kansen. Er werden liefst vijf breaks op rij genoteerd, voor Van Gerwen als eerste zijn eigen leg pakte voor 2-4. Daarna miste Dekker nog eens twee pijlen en kon Mighty Mike de overwinning bijschrijven. In de tweede ronde wacht vrijdagavond Ian White.

Vijf breaks op rij

Van Gerwen liet vorige week na één dag verstek gaan op de German Darts Masters door een slijmbeursontsteking in zijn linkerenkel. Een week rust en behandelen heeft hem goed gedaan, want de nummer één van de wereld en drievoudig winnaar van het EK Darts kon in Hasselt weer aan de oche verschijnen. In de openingsleg wist hij scorend weg te lopen van Dekker en brak hem via dubbel-8. De Drent wist zich echter snel te herpakken en sloeg terug voor 1-1. Daar een goed vervolg aan geven kon de debutant niet. Vanaf 160 vloog tops er niet in en zo was de derde break op rij een feit. Toch kon Dekker terugkomen tot 2-2 en mocht aanleggen vanaf 64. Dubbel-16 vond hij niet en zo was het toch 2-3 met de vijfde break op rij.

Twee dure missers van Dekker

Uit de onderbreking mocht Dekker opnieuw aanleggen voor een break nadat Van Gerwen tops niet vond voor de 160-finish. Double Dekker kon 116 alleen ook niet uitgooien en zo was het via dubbel-10 toch 2-4. Er kwam een 180’er overheen om de druk op te voeren en hij slaagde in die missie. Dekker miste twee pijlen voor de 74-finish en tops bracht Mighty Mike op matchpoint. In zijn eigen leg liep de titelverdediger scorend weg en maakte het af met een tweedart 92-finish. Van Gerwen besloot met 95,95 per beurt en 40% op de dubbels.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: