full screen background image

Van Gerwen voldoende hersteld voor jacht op vierde EK-titel

Michael van Gerwen zal komende dagen in actie komen op het European Darts Championship. Zijn deelname in het Belgische Hasselt was de afgelopen week onzeker geworden, omdat hij zich in het weekend geblesseerd moest terugtrekken uit de German Darts Masters.

Geen risico met wat komen gaat

Net zoals eerder dit jaar tijdens de PDC World Cup of Darts had Van Gerwen last van een slijmbeursontsteking in zijn linkerenkel. Mighty Mike speelde de eerste ronde tegen Martin Schindler, maar liep mank over het podium. Doorspelen was daarna op doktersadvies niet verstandig en het besluit om niet meer te spelen werd ook genomen met het oog op de zeer drukke november en decembermaand. Daarin staan een aantal grote televisietoernooien op de rol, met als afsluiter het wereldkampioenschap.

Goed behandeld aan enkel

De afgelopen week is Van Gerwen uitgebreid behandeld. “Vanaf het weekend heb ik veel rust gehad en daarnaast ben ik behandeld aan mijn enkel. Het voelt nu veel beter. Ik heb zelfs alweer kunnen trainen en mijn focus is volledig gericht op het European Darts Champiponship. Ik wil maar wat graag voor het vierde jaar op rij de titel winnen. Het is speciaal om de beker al drie keer te winnen en vier keer op rij een prijs pakken is iets dat alleen Phil Taylor eerder heeft gedaan.” In de eerste ronde speelt Van Gerwen donderdagavond tegen Jan Dekker.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: