full screen background image
Michael van Gerwen Rotterdam Premier League Darts Ahoy 2017 (2)

Van Gerwen walst over Whitlock heen voor halve finale EK Darts

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van het European Darts Championship. De winnaar van de laatste drie edities van het EK Darts liep snel weg van Simon Whitlock en liet zich niet meer verrassen: 10-5.

Druk snel opgevoerd

Van Gerwen wist scorend direct de turbo aan te zetten en daarmee werd Whitlock onder druk gezet. In de tweede leg viel de 120-finish nog niet voor de Nederlander, maar daarna kwam hij wel op een 3-1-voorsprong door finishes van 72 en 84. Whitlock kreeg één kans om snel terug te breken. Vanaf 70 kon hij dubbel-16 niet vinden en zo was het bij de eerste onderbreking al 4-1 voor de drievoudig titelverdediger.

Turbo hapert slechts kortstondig

De druk stond dan ook al volledig op The Wizard, die in zijn eigen leg alweer te weinig triples kon vinden. Van Gerwen poetste 74 ook weg en opende zijn eigen leg met zijn eerste 180’er. Er kwamen nog twee triples achteraan, voor de zesde dart een einde maakte aan een mogelijke negendarter. Hij miste alleen ook zes pijlen op de dubbel en zo was het toch 5-2. Er kwam een 180’er achteraan van Whitlock, alleen ook scores van 60, 41, 50 en 58. Zo kon Van Gerwen een nieuwe break plaatsen, om daarna de turbo weer vol aan te zetten met een 12-darter richting 8-2. Uit de tweede onderbreking pakte Whitlock nog twee legs via dubbel-19 en dubbel-17, voor Mighty Mike zich herpakte met een 170-finish. Een 72-finish bracht de Australiër nog een vijfde leg, voor Van Gerwen het afmaakte met een nieuwe 180’er.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: