full screen background image
Michael van Gerwen Darts PDC

VAN GERWEN WINT VOOR VIERDE JAAR OP RIJ EK DARTS

Michael van Gerwen heeft voor het vierde jaar op rij het European Darts Championship gewonnen. Na in de halve finale twee matchdarts te hebben overleefd tegen Kyle Anderson, werd in de finale van het EK Darts Rob Cross met 11-7 verslagen. Met een gemiddelde van 109 gooiden beide darters zich naar 5-5, waarop Van Gerwen het gaatje wist te slaan. Waar de Nederlander het hoge niveau vast wist te houden zakte Cross toch iets weg. Zo kon Mighty Mike het afmaken met 108,91 om 102,39.

Direct waanzinnig niveau

Beide darters waren in de finale direct bij de les en raffelden in rap tempo hun eigen legs af. Van Gerwen noteerde een 104-finish, gevolgd door een 140-finish van Cross. De Engelsman miste dubbel-18 voor de 110-finish, maar vond wel dubbel-16 om de pauze in te gaan met een 2-3-voorsprong. Uit de onderbreking zette Van Gerwen de turbo aan. Met een 10-darter hield hij zijn eigen leg, om te breken met een 12-darter. In zijn eigen leg stond de Nederlander ook alweer klaar, maar kreeg een bulls-eye 102-finish om zijn oren voor 4-4. Het liep naar 5-5, met beide darters op een gemiddelde van bijna 109 per beurt.

Verschil opeens toch snel gemaakt

In de elfde leg kon Cross de triples even niet vinden en wist Van Gerwen opnieuw te breken. Nu speelde de Nederlander er ook een solide eigen leg achteraan en maakte het af via dubbel-8 (7-5). Cross gooide zijn zesde 180’er voor een zesde leg, waarop Van Gerwen overtuigend naar 8-6 liep. Cross liet zijn kans vanaf 70 liggen en werd daardoor opnieuw gebroken. Daarmee was het gat gemaakt en opende Mighty Mike de vierde sessie alweer met een 180’er. Met een bulls-eye 130-finish kwam de nummer één van de wereld op matchpoint. Cross kon nog een leg bijschrijven, maar daarna maakte Van Gerwen het wel af voor een gemiddelde van 108,91 per beurt.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: