full screen background image

Wright ontsnapt; rugklachten Chisnall; turbo Gurney op tijd aan

Peter Wright heeft met veel geluk de kwartfinale van het European Darts Championship bereikt. De Schot had meerdere keren op grote achterstand gezet kunnen worden door Johnny Clayton, maar de Welshman liet het liggen. Dave Chisnall verloor van Rob Cross en liep tegen flinke rugklachten aan. Daryl Gurney had het moeilijk met Stephen Bunting, maar zette op tijd de turbo aan.

Rugklachten voor Chizzy

Twee legs was er niets aan de hand en liep Cross naar 2-0, toen schoot het er pardoes in bij Chisnall. Zijn onderrug speelde op, waardoor hij niet meer vrijuit kon spelen. Chizzy gaf na de partij aan dat hij er twee weken geleden in een wedstrijd tegen Kim Huybrechts voor het eerst last van had en nu waren de klachten een stuk erger. Met een van pijn vertrokken gezicht speelde hij de wedstrijd uit en bleef nog aardig in de buurt van Cross. De debutant had namelijk moeite om goed om te gaan met de situatie, al kwam hij uiteindelijk geen moment echt in de problemen. Door de 10-7-zege staat hij voor het eerst in de kwartfinale van een major en speelt daarin tegen Michael Smith.

Gurney zet op tijd de turbo weer aan

Vier legs ging alles op beurt, tot Gurney een 180’er en een 112-finish gooide voor de break. Vanaf dat moment was de Noord-Ier gevlogen. Hij gooide twee legs op rij nog een maximale score en een 121-finish voor 2-5. Bunting bleef wel doorknokken en kreeg vijf pijlen om er 6-6 van te maken. Hij wist de dubbel niet te vinden en met een tweedart 65-finish was het 5-7. Bunting kwam nog een leg terug, voor Gurney door een 81- en 80-finish toch wegliep naar 6-9. Zijn eigen leg rondde de Noord-Ier ook nog af vanaf 67.

Clayton laat Wright ontsnappen

Wright begon uitermate slordig aan de partij en gaf daardoor Clayton de kansen om legs te sprokkelen. De Welshman maakte weinig fouten, terwijl Wright ook nog in één leg vijf pijlen onbenut liet. Zo was het pardoes 0-4, voor Clayton wel een fout maakte. Hij zette zichzelf weg naar 163, waardoor hij niets had aan de twee triples die hij vervolgens gooide. Wright kon zodoende zijn eerste leg pakken (1-4), gevolgd door een 180’er en een 71-finish voor de eerste rebreak. Ondanks de eerste 180’er van Clayton leek Snakebite door te stomen, om pardoes weer drie pijlen op de dubbels onbenut te laten. Clayton stapte in vanaf 64, om in de achtste én negende leg telkens drie darts onbenut te laten (4-5). Daardoor kon Wright met een 13-darter gelijk maken. Het liep tot 7-7, waarop de Schot weer vier pijlen miste in zijn eigen leg. Clayton brak, alleen liet zelf twee darts liggen om op matchpoint te komen. Wright gooide pardoes twee keer 180 op rij voor 9-8, om dubbel-8 voor de 136-finish te missen. Clayton kon zich niet redden vanaf 75 en zo won Wright alsnog met 10-8.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: