Connect with us

European Tour

European Tour 5: De Zwaan en Kist eruit in eerste ronde

Jeffrey de Zwaan en Christian Kist hebben de eerste ronde van de European Tour in Riesa niet weten te overleven. Op de vijfde stop van de Europese Tour kwamen zij als enige Nederlanders door het kwalificatietoernooi, maar verloren hun eerste duel. Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Benito van de Pas waren automatisch geplaatst voor het toernooi en stromen daardoor zaterdag in de tweede ronde in.

Maar één leg

De Zwaan kon het niet bolwerken tegen Michael Mansell. De Noord-Ier won vorige week op de World Cup ook al van Raymond van Barneveld en was nu dodelijk op de dubbels. De Zwaan keek al tegen een 4-1-achterstand aan en kreeg vervolgens ook een 120-finish om zij oren. Een leg later was het beslist. Kist had zelfs een totale off-day. Hij gooide 0 uit 6 op zijn dubbels en gaf daardoor Robert Marijanovic alle tijd en ruimte. De Kroaat won donderdag in de kwalificatie ook al van Jerry Hendriks en schakelde nog met 6-0 zijn tweede Nederlander uit.

Reyes maakt indruk

De meeste indruk in de eerste ronde maakte Cristo Reyes. De Spanjaard gooide ruim 100 gemiddeld per beurt en gooide daarmee Dean Winstanley van het bord met 6-1. Stephen Bunting maakte geen fout tegen Jamie Robinson (6-2), terwijl James Wilson zich weer eens liet zien in zijn debuutjaar. Hij won met 6-2 van Eddie Dootson. Het onderonsje tussen de Welshman Jamie Lewis en Mark Webster werd door Lewis gewonnen met 6-3. In de tweede ronde is Van de Pas voor het eerst een geplaatste speler, een makkelijke loting heeft hij niet met Mensur Suljovic. Vincent van der Voort ontmoet ook een Oostenrijker met Rowby John Rodriguez. Michael van Gerwen gaat op jacht voor zijn vijfde Euro-titel op rij, daarvoor moet hij als eerste William O’Connor zien te verslaan.

Programma en Uitslagen European Tour 5 in Riesa

 

Delen:

Meer over European Tour