Connect with us

European Tour

European Tour 5: Sublieme slotlegs Van Gerwen en Van de Pas

Michael van Gerwen is opnieuw een European Tour met een overwinning gestart. In Riesa jaagt hij op zijn vierde overwinning op rij. Daarvoor moet hij zondag zien te winnen van Benito van de Pas, die ook de derde ronde bereikte. Vincent van der Voort sneuvelde wel in Duitsland.

Sublieme finishes 

Van de Pas leek op een nederlaag af te stevenen in zijn eerste partij als geplaatste speler. Big Ben heeft grote stappen weten te maken binnen de PDC, waardoor hij na anderhalf jaar al tegen de top-16 van de ProTour Order of Merit aantikt. Door de afwezigheid van een aantal hoger geplaatste spelers stroomde Van de Pas automatisch in naar de tweede ronde. Hij hield Mensur Suljovic bij tot 3-4, maar scoorde toen een te zwakke leg. Suljovic kwam op 3-5 en leek zijn goede jaar een vervolg te gaan geven. De Oostenrijker kreeg echter in de laatste twee legs een 140- en een 127-finish te verwerken, waardoor Van de Pas zondagmiddag mag aanleggen tegen Van Gerwen.

Elfdarter als slotstuk 

De nummer één van de wereld is dit jaar nog altijd ongeslagen op de European Tour, al scheelde het nu tegen William O’Connor wel erg weinig. De Nederlander was niet in zijn beste ritme, al overlegde hij nog altijd een gemiddelde van ruim 101 per beurt. De Ier had lang het voortouw en wist met een 70-finish de 84-finish van Mighty Mike onschadelijk te maken voor 4-5. Tops bracht de partij vervolgens naar een beslissende leg, waarin O’Connor mocht openen. Van Gerwen deed er echter nog een schepje bovenop en pakte de winst met een 11-darter.

Voorsprong verspeeld 

Voor Vincent van der Voort verliep de dag een stuk minder. Ook hij kwam als reekshoofd het schema binnen, maar legde het af tegen Rowby-John Rodriguez. Twee weken geleden verloor Fast Vinnie ook al in de tweede ronde van de Dutch Darts Masters, vooral door ontzettend veel dubbels te missen. Ook nu was hij niet in staat om zijn kansen te benutten. In de beginfase was er nog niets aan de hand, want hij kwam op een 3-1-voorsprong. Rodriguez knokte zich echter terug met onder meer een 105-finish via single-bull en twee keer tops. De Oostenrijker won uiteindelijk met 4-6.

Whitlock eruit 

Ook jongeling Max Hopp wist door te dringen tot de zondag. De Duitser gooide in de kwalificatie al een negendarter en wist tegen Mervyn King ook ruim twee perfecte beurten te overleggen. De ultieme leg bleef uit, maar hij wist wel van King te winnen doordat de Engelsman een karrenvracht aan dubbels miste. Ook Simon Whitlock sneuvelde, hij trof een ontketende Daryl Gurney. Stephen Bunting, Peter Wright, Kim Huybrechts en Dave Chisnall lieten zich niet verrassen.

Uitslagen en Programma European Darts Tour 5 in Riesa

Delen:

Meer over European Tour