Connect with us

European Tour

European Tour 6: Drie Nederlanders fluitend naar kwartfinale

Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen hebben zich alle drie geplaatst voor de kwartfinale van de zesde European Tour. In Dusseldorf stonden de drie Nederlanders samen zelfs slechts twee legs af. Johnny Haines, Justin Pipe en Devon Petersen waren volslagen kansloos. De kwartfinales staan vanavond op de rol.

Op jacht naar nummer vijf

Van Gerwen jaagt alweer op zijn vijfde titel op de European Tour. Na de eenvoudige zege op Jamie Lewis kwam Johnny Haines ook niet in de buurt. Mighty Mike begon nog rustig, waardoor de Engelsman uit Swindon in de eerste leg wist te breken. Daarna kwam hij al heel snel op gang. Zijn gemiddelde tikte de 100 per beurt aan en met een 11-darter in de zevende leg kwam hij uit op een 6-1-zege en een gemiddelde van 101,47 per beurt. In de kwartfinale wacht vanavond Alan Norris, de voormalig finalist van Lakeside heeft zijn eerste goede resultaat bij de PDC dit weekend te pakken.

Alvast aan tempo wennen

Van der Voort stond in zijn partij tegen Justin ipe ook maar één leg af. Het was voor Fast Vinnie alvast een goede test voor de World Matchplay. Volgende week moet hij namelijk aan de bak tegen Brendan Dolan, ook een langzame speler. Met onder meer een 127-finish vloog Van der Voort naar een 4-0-voorsprong, met zijn gemiddelde eveneens strak op de 100 per beurt. Pipe kreeg vervolgens kansen om terug te komen, maar met een 180’er en dubbel-16 was de zege binnen. In de kwartfinale staat hij tegenover James Wade. Jelle Klaasen stond zelfs geen enkele leg af aan Devon Petersen. Met vier 180’ers in drie legs maakte hij al het verschil. De Zuid-Afrikaan kreeg vervolgens nog acht pijlen op de dubbels, maar gooide er geen enkele raak. Daardoor won Klaasen met 6-0. Hij speelt nu tegen Robert Thornton.

Programma en uitslagen European Tour 6 in Dusseldorf

 

Delen:

Meer over European Tour