Connect with us

European Tour

European Tour 6: Klaasen en Van Duivenbode overtuigend naar ronde twee

Jelle Klaasen en Dirk van Duijvenbode hebben zich overtuigend weten te plaatsen voor de tweede ronde van de European Tour in Dusseldorf. The Cobra versloeg Eddie Dootson, terwijl Van Duijvenbode te sterk bleek voor landgenoot Leo Hendriks. Christian Kist ging ondanks een gemiddelde van 100 per beurt wel onderuit tegen Dimitri van den Bergh. Benito van de Pas, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort stromen in de tweede ronde in.

Topvorm vastgehouden

Klaasen won vorige week het veertiende Players Championship van het jaar en die topvorm heeft hij weten vast te houden. In Dusseldorf had hij een lastige klant met Eddie Dootson. De zeer ervaren Engelsman had echter pech met een aantal bouncers. Ondertussen scoorde Klaasen sterk en maakte geen enkele fout op de dubbels. Met een 10-darter en een gemiddelde van 100,70 per beurt on hij met 6-3. In de tweede ronde wacht Dave Chisnall.

Nederlandse strijd

Van Duijvenbode wacht ook een zware tweede ronde met James Wade. Tegen Leo Hendriks begon hij stroef door veel dubbels te missen. Toen hij de break eenmaal had was Duivee zeer solide. Twee keer stond hij na vier beurten op een dubbel, waardoor zijn eigen legs geen probleem vormden. Mede dankzij zijn vierde 180’er werd het vervolgens zelfs 6-3. Christian Kist kwam tegen Dimitri van den Bergh op een 1-3-achterstand door een 111-finish. De jonge Belg maakte er ook 2-5 van, voor Kist met een 100+ gemiddelde nog op 3-5 van. Van den Bergh bleef echter koel en vond dubbel-16 voor de zege.

Flinke verrassingen

De eerste ronde bracht daarnaast flinke verrassingen. Zo verloor Stephen Bunting met 6-3 van Jyhan Artut en Wes Newton zette Gerwyn Price zelfs met 6-0 aan de kant. De Welshman miste vooral in de openingsfase te veel dubbels. Andrew Gilding ging ook onderuit, John Henderson bleek met 6-5 te sterk. Voor het drietal een slechte generale richting de World Matchplay van volgende week. Michael van Gerwen stroomt zaterdag in, hij speelt dan tegen Jamie Lewis. Benito van de Pas treft de Engelsman Johnny Haines, terwijl Vincent van der Voort moet aanleggen tegen Rowby John Rodriguez.

Programma en Uitslagen European Darts Tour 6 2015 in Dusseldorf

 

Delen:

Meer over European Tour