Connect with us

European Tour

European Tour 6: MvG, Klaasen en Van der Voort in ronde drie

Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen hebben de derde ronde bereikt van de European Darts Tour in Dussendorf. Met name de zege van Klaasen op Dave Chisnall was indrukwekkend. Voor Benito van de Pas en Dirk van Duijvenbode viel in de tweede doorgang het doek.

Mighy Mike pakt de draad op

Van Gerwen won de eerste vier Euro Tour-events, maar ging in Riesa in de derde ronde onderuit tegen Benito van de Pas. Hij verloor vervolgens de halve finale van de Japan Darts Masters en sloeg vorig weekend de Players Championships over. In Dusseldorf pakte de nummer één van de wereld de draad weer op. Jamie Lewis was het slachtoffer. De Welshman kreeg gelijk een 108-finish om zijn oren en daarna liep Van Gerwen eenvoudig naar 6-1. De verwachting was dat Van Gerwen opnieuw zou aantreden tegen Van de Pas, maar Big Ben liet zich verrassen door Johnny Haines. Tot 3-3 ging het gelijkop, daarna nam de Engelsman de leiding. Haines maakte het af met een 106-finish.

Indrukwekkende zege

Klaasen won vorige week een Players Championship en gooide vrijdag ruim 100 per beurt tegen Eddie Dootson. Tegen Dave Chisnall maakte de Nederlander nogmaals indruk. In nog geen tien minuten werd Chizzy aan de kant gezet. De Engelsman begon twee legs met zes perfecte darts. Toch konden de vijf 180’ers niets uitbrengen tegen Klaasen. De Nederlander won met 6-1 dankzij een gemiddelde van 104,69. Hij speelt nu tegen Devon Petersen, die Peter Wright wist te verrassen. Vincent van der Voort was dodelijk op zijn dubbels tegen Rowby John Rodriguez. Hij opende met een 116-finish en was lange tijd foutloos op de dubbels. Rodriguez pakte nog een tweede leg, voor Van der Voort het afmaakte met een 13-darter (6-2). In de derde ronde wacht Justin Pipe. Dirk van Duijvenbode kwam als vijfde Nederlander in actie, maar hij liep tegen een uitmuntende James Wade aan (6-0).

Programma en uitslagen European Darts Tour 6 in Dusseldorf

 

Delen:

Meer over European Tour