Connect with us

European Tour

Barney en De Graaf naar tweede ronde EuroTour in Jena

Raymond van Barneveld en Jeffrey de Graaf hebben zich door de eerste ronde van de European Tour in Jena gegooid. De twee voegen zich daarmee bij Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen die automatisch geplaatst waren voor de tweede doorgang.

Op tijd de versnelling

Van Barneveld had het wel lastig met landgenoot Michael Plooy. Plooy nam een 1-3-voorsprong, voor Barney de turbo aanzette. Met een 11-darter was de rebreak een feit om op 4-3 te komen met een 145-finish. De partij leek beslist, tot Van Barneveld zes pijlen voor de break miste. Plooy maakte gelijk en opende de negende leg met een 180’er. Barney gooide een maximale score terug en met een 11-darter kwam hij alsnog op matchpoint. Met een 97-finish maakte hij het af en mag in de tweede ronde zondagavond aanleggen tegen Alan Norris.

Terug van 1-5 achter

De Graaf wist zich in een spannend duel te ontdoen van Ricky Evans. De snelle Engelsman nam een 1-5-voorsprong en kreeg in de negende leg één matchdart vanaf 87. Met een 84-finish kwam De Graaf terug tot 5-5 en opende de elfde leg met een 180’er. Daarmee was de weerstand van Evans gebroken en maakte hij het af via dubbel-8. Zondagmiddag wacht voor hem Ian White. Naast Plooy sneuvelden ook de Nederlanders Sven Groen en Dirk van Duijvenbode. Groen ging kopje onder tegen Mervyn King (3-6), terwijl het voor Van Duijvenbode mis ging tegen Robert Thornton (1-6). Michael van Gerwen opent zijn toernooi zondag tegen John Michael, terwijl Van de Pas moet aanleggen tegen Rowby-John Rodriguez. Daryl Gurney is de opponent voor Klaasen. De Noord-Ier overleefde een matchdart van Adrian Lewis.

European Tour 2 in Jena: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018