Connect with us

European Tour

Dekker stunt tegen Smith; Mighty Mike, Klaasen en Big Ben winnen

Jan Dekker PDC Darts

Jan Dekker, Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas komen zondag terug voor de finaledag van de European Tour in Hildesheim. Op het eerste toernooi van de EuroTour van 2017 kwamen ze allemaal overtuigend door de tweede ronde heen, voor Christian Kist en Jermaine Wattimena viel het doek.

IJzersterke Dekker

Dekker overleefde in zijn eerste ronde een matchdart tegen Paul Quantock, ditmaal was hij ijzersterk. De finishes zijn van de Drent – woonachtig in Friesland – altijd goed verzorgd. Ditmaal combineerde hij het met prima scores. Heel snel liep hij dan ook weg van Smith en strafte ieder foutje van de Engelsman genadeloos af. Met een 128-finish als slotstuk was het liefst 6-1 voor een gemiddelde van 99,29 per beurt.

Big Ben verslaat verrassing

Voor Van de Pas wachtte de grote verrassing van de eerste ronde, want Paul Harvey vuurde vrijdagmiddag ruim 102 per beurt. Tegen Big Ben kon hij dat niveau niet nogmaals halen, maar kwam nog wel gevaarlijk dichtbij. Met een bulls-eye 86-finish kwam Van de Pas op 3-1, gevolgd dor de bulls-eye 81-finish van Harvey. Scorend liep de Nederlander vervolgens naar 5-2, om de partij nog niet uit te gooien. Met een 70-finish was het dan ook alweer 5-4, waarop Van de Pas een 180’er noteerde en dubbel-16 voor de zege.

The Cobra wint ondanks pols

Klaasen kampt nog altijd met zijn polsblessure, zal komende week een mri-scan krijgen en vervolgens een operatie. Tot die tijd bijt hij zich er doorheen en wist toch eenvoudig van Mick McGowan te winnen. De Ier kwam eigenlijk geen moment op gang en de wisselvallige scores van Klaasen bleken toch voldoende voor hem om weg te lopen. Met 6 uit 10 op de dubbels maakte The Cobra het verschil voor de ruime 6-1-zege.

Kist komt het te kort

Christian Kist was dichtbij een stunt tegen Peter Wright. Met een 11-darter kwam hij op een 3-1-voorsprong, voor Wright met een 160-finish de partij weer in evenwicht bracht. Finishes van 110 en 85 brachten Kist op matchpoint, alleen daarop wist de huidige nummer drie van de wereld toch een extra versnelling te vinden. De tiende leg opende de Schot met zeven perfecte pijlen, voor de achtste net in de triple-5 vloog. Hij pakte wel de leg en vuurde een 112-finish voor de zege.

Van Gerwen gelijk in hoogste versnelling

Het Nederlandse onderonsje tussen Van Gerwen en Wattimena ging in de hoogste versnelling, waardoor Mighty Mike volledig zijn gang kon gaan. Dat was ook direct te zien, want hij miste heel erg weinig. Alle legs werden in vijf beurten afgeraffeld en met onder meer een 112-finish leek het zelfs een whitewash te worden. De dubbel voor een 81-finish viel alleen niet en zo kon Wattimena een leg bijschrijven. Daarna was het toch gedaan met 6-1 en won Van Gerwen met 111,51 per beurt. In de derde ronde wacht Cristo Reyes.

European Tour #1 Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018