full screen background image
Vincent van der Voort PDC Darts

EuroTour Mullheim: Kamphuis, Wattimena en Van der Voort winnen

De eerste ronde van de European Tour in Mullheim is voor de Nederlanders uitmuntend verlopen. De drie oranjedarters wisten allemaal te winnen. Voor Vincent Kamphuis was het zijn eerste overwinning op de European Tour. Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort boekten ook goede zeges.

Wattimena hard op weg naar European Championship

Kamphuis speelde een sterke partij tegen Ronny Huybrechts, waarin het naar een elfde leg liep. Daarin mocht de Nederlander beginnen en door twee scores van 140 liep hij weg. Dubbel-10 bracht hem met zijn tweede matchdart de zege. Kamphuis sloot af met drie keer 180, een 156-finish en een 93,25 gemiddelde. In de tweede ronde wacht nu zaterdagmiddag Mensur Suljovic, die vorige week zijn eerste grote toernooi wist te winnen. Wattimena ontmoet Gerwyn Price. Tegen Simon Stevensen kwam hij nog op een 4-3-achterstand, maar wist vervolgens te profiteren van vier missers van de Engelsman in de negende leg en hield zijn eigen leg via dubbel-8. Met het bereiken van de tweede ronde zet hij ook een grote stap naar plaatsing voor het European Darts Championship.

Van der Voort heeft sterke slotserie nodig

De beste-32 spelers van de tien European Tour-events plaatsen hiervoor. Vincent van der Voort heeft erg veel EuroTours gemist en heeft daardoor een sterke slotserie nodig hebben om zich nog te plaatsen. De start was in ieder geval uitmuntend, want Max Hopp werd volslagen kansloos gelaten. De Nederlander gooide drie keer 180 en denderde gelijk naar een 3-0-voorsprong. Met een 82-finish deed de jonge Duitser iets terug, daarna werd hij voor eigen publiek opnieuw vooral scorend volledig overlopen. Tops bracht Van der Voort met 95,53 per beurt de 6-1-zege. Hij ontmoet nu landgenoot Jelle Klaasen. Michael van Gerwen keert na een week absentie door een enkelblessure terug, zijn eerste opponent in de tweede ronde is Keegan Brown. Benito van de Pas, afgelopen week nog halve finalist in Riesa, opent zijn campagne tegen Josh Payne.

European Tour Mullheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: