full screen background image

EuroTour Riesa: Stunt Meeuwisse, blessure Van Gerwen

Yordi Meeuwisse en Jermaine Wattimena hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Tour in het Duitse Riesa. Door de afmelding van zowel Michael van Gerwen als Daryl Gurney staat Meeuwisse zelfs gelijk in de derde ronde. Voor Jeffrey de Graaf, Jeffrey de Zwaan en Vincent Kamphuis viel het doek.

Enkelproblemen en gebroken vinger

Van Gerwen miste tot dusver nog geen enkel toernooi op de European Tour dit jaar en hij won ook de meeste. Door enkelproblemen heeft hij zich echter af moeten melden. Het is niet voor het eerst dat Mighty Mike door zijn enkel moet afzeggen, het is een zwakke plek bij de Nederlander. De blessure van Gurney lijkt op het eerste oog ernstiger, hij heeft namelijk een vinger gebroken. De Noord-Ier was wel naar Riesa afgereisd, maar kon simpelweg nog niet spelen.

Debutant profiteert optimaal

Dit is voor Meeuwisse wel een mazzeltje. Hij won tijdens zijn debuut op de European Tour al zeer verrassend, met name doordat hij tegen Brendan Dolan terug wist te komen van een 2-5-achterstand. Hij overleefde drie matchdarts en schuift doordat Gurney uit het speelschema gaat automatisch door naar de derde ronde. Ook daarin liggen kansen. Hij stuit namelijk op de twintigjarige debutant Ryan Meikle, die ook een bye heeft door de absentie van Van Gerwen. De winnaar van dit duel staat dus al in de kwartfinale.

Nederlands onderonsje

Het Nederlandse duel tussen Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena werd ruim gewonnen door Wattimena met 6-2. Hij speelt zaterdagavond tegen Dave Chisnall. Vincent Kamphuis werd overlopen door de opnieuw zeer sterk spelende Kyle Anderson (6-2), terwijl Jeffrey de Graaf op de in vorm verkerende Joe Cullen stuitte (6-4). Jelle Klaasen en Benito van de Pas schuiven in de tweede ronde in. Van de Pas, vorig jaar nog finalist in Riesa, heeft een pittige loting met Kyle Anderson. Klaasen ontmoet Chris Dobey. De jonge Engelsman noteerde in zijn 6-1-zege op Krzysztof Ratajski het hoogste gemiddelde van de dag met ruim 102 per beurt.

European Tour Riesa: Uitslagen, programma en statistieken

Delen: