full screen background image

EuroTour Sindelfingen: Barney zet eerste goede stap

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Tour in Sindelfingen. Op het negende toernooi van het jaar is Barney er pas voor het eerst bij. Hem wacht dan ook een loodzware opgave om minimaal de finale te halen, anders zal hij er niet bijzijn op het European Darts Championship. Ook Jermaine Wattimena haalde de tweede doorgang.

Ultieme poging om Hasselt te halen

Dit jaar is de opzet van het European Darts Championship gewijzigd. De top-32 van de EuroTour Order of Merit plaatst zich namelijk voor het televisietoernooi, dus de spelers uit de top-16 van de wereld zijn niet zeker van deelname. Dit heeft direct grote gevolgen. Zo zal Adrian Lewis ontbreken en heeft Van Barneveld een ultiem weekend nodig. Donderdag plaatste hij zich namelijk voor het negende toernooi van het jaar, maar verloor in de kwalificatie voor het tiende en laatste toernooi. Een finale in Sindelfingen is noodzakelijk om de top-32 nog te kunnen bereiken. Zijn start was overtuigend. Scott Dale ging tot 3-3 mee, daarna liep Barney weg voor de 6-3-zege met een gemiddelde van 99,73 per beurt. In de tweede ronde wacht zaterdag Simon Whitlock.

Heel veel dubbels gemist

Van de vier Nederlanders in de eerste ronde wist ook Wattimena opnieuw te winnen, waardoor hij bijna zeker is van het televisietoernooi. Tegen Fabian Herz maakte de Brabander het verschil in de openingsfase door gelijk met een 76-finish te breken en zijn eigen leg te behouden met een 116-finish voor een 12-darter. Herz pakte zijn eerste leg, voor een finish van 64 al goed was voor 4-1. Door een 127-finish werd het verschil verkleind tot één leg, maar Wattimena brak opnieuw voor de 6-3-zege en een duel in de tweede ronde tegen Stephen Bunting. Christian Kist liet het liggen tegen Brendan Dolan. Hij miste in de slotleg vier matchdarts. Jeffrey de Graaf miste door de gehele partij ontzettend veel dubbels tegen Tony West, waardoor de Engelsman met 6-2 kon winnen. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas stromen in de tweede ronde in, zij spelen tegen Darren Webster, Johnny Clayton en Cristo Reyes.

EuroTour Sindelfingen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: