Connect with us

European Tour

Flitsende Wattimena samen met Dekker en Kist door in Hildesheim

Jermaine Wattimena heeft op indrukwekkende wijze de tweede ronde van European Tour in Hildesheim bereikt. Met een gemiddelde van ruim 102,21 per beurt mag hij nu aanleggen tegen Michael van Gerwen. Ook Jan Dekker en Christian Kist wisten de tweede doorgang te bereiken.

Matchdart overleefd

Jan Dekker kwam uitstekend uit de startblokken en stond klaar op 40 om al 2-0 te maken. Chris Quantock vond echter een 109-finish en boog de partij mede door een 122-finish volledig om. De Engelsman pakte de break en hield deze tot 3-5 vast. Dekker hield zijn eigen leg en zag daarop de linkshander tops missen voor een 120-finish. Dekker kon zodoende een beslissende leg afdwingen en daarin begon hij ijzersterk met scores van 180 en 140. Het bracht hem naar dubbel-16 voor de 6-5-zege en een ontmoeting met Michael Smith.

Plooy kan stuntdagen niet afronden

Michael Plooy was de grote verrassing van het kwalificatietoernooi en leek zelfs door te stoten naar de tweede ronde. Mede door een hele zwakke start van Christian Kist kreeg de debutant alle ruimte om op een 3-0-voorsprong te komen. De dubbels lieten hem in de steek, om met een 160-finish wel 3-1 te maken. Kist won vanaf dat moment vier legs op rij met als afsluiter een 100-finish, en miste tops voor een 160-finish en de zege. Plooy kwam terug tot 5-5 dankzij twee 180’ers en miste op zijn beurt een matchdart voor de 82-finish. Daarop maakte Kist het af met een fraaie 106-finish.

Indrukwekkende Wattimena

Ryan de Vreede kwam tegen Krzysztof Ratajski gelijk in de problemen. De Pool was met name op zijn finishes niet te houden en kwam met een gemiddelde van 104 per beurt (inclusief 106-finish en 4 uit 5 op de dubbels) op 0-4. De Vreede knokte zich in de partij met een 124-finish en de eerste rebreak. Vanaf 95 miste hij echter bulls-eye voor 3-4 en vanaf dat moment was Ratajski gevlogen. Als laatste Nederlander kwam Wattimena in actie en hij maakte indruk. Bernd Roith kwam nog op 1-0, daarna gingen er zes legs op rij naar de Nederlander. Met name zijn finishes waren zeer goed verzorgd met onder meer een 121-finish voor 1-6. Hij speelt nu tegen Van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas waren net zoals Mighty Mike automatisch geplaatst voor de tweede ronde, zij stuiten op Mick McGowan en Paul Harvey.

European Tour #1 Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018