full screen background image
Jelle Klaasen PDC Darts

Van Gerwen en Klaasen als enige over in Hildesheim

Op de tiende en laatste European Tour van het kalenderjaar keren alleen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen van de Nederlandse brigade terug voor de finaledag. In de tweede ronde viel het doek voor Benito van de Pas en Ron Meulenkamp. Voor Meulenkamp hield de hoop daarmee ook op om zich in Hildesheim nog te plaatsen voor het European Darts Championship.

Mighty Mike maakt het nog onnodig spannend

Van Gerwen kreeg in de eerste leg een 11-darter van Robbie Green om zijn oren, daarna won hij vijf legs op rij met onder meer een 12-darter en een bulls-eye 132-finish. Green kwam daarna mede door gemiste matchdarts van de Nederlander terug tot 5-4, maar met een 14-darter was de partij vervolgens toch binnen voor Mighty Mike. In de derde ronde speelt hij zondagmiddag tegen Daryl Gurney. De Noord-Ier is nog altijd in uitstekende vorm en dat ondervond in de tweede doorgang Ron Meulenkamp. Het was al 5-0 voor de linkshander iets terug kon doen. Met onder meer een 121-finish kwam de Nederlander terug tot 5-2, daarna klaarde  Gurney met een 97-finish de klus.

Opnieuw geen Nederlands onderonsje

Wanneer Jelle Klaasen en Benito van de Pas ook allebei hadden gewonnen, was hier eveneens een Nederlandse ontmoeting in de derde ronde mogelijk geweest. The Cobra stapte als winnaar van het podium door Rowby-John Rodriguez met 6-4 te verslaan. Met een 96-finish voor de break, gevolgd door een 180’er in zijn eigen leg was het al snel 3-1. Die marge bleef staan, tot Klaasen in de negende leg vier matchdarts miste. In zijn eigen leg wist The Cobra het alsnog af te maken via dubbel-10. Van de Pas liet het liggen tegen Cristo Reyes. Van 1-0 werd het 1-4 in een fase waarin Big Ben te veel dubbels miste. Hij schreef nog een tweede leg bij, maar daarna liep Reyes toch naar de winst met een 13-darter: 6-2. De Spanjaard verzekerde zich hiermee ook van deelname aan het European Darts Championship.

European Tour 10 Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: