full screen background image
Michael van Gerwen World Matchplay 2016 2

Van Gerwen houdt Suljovic af van tweede toernooizege op rij

Michael van Gerwen heeft de European Tour in Mullheim weten te winnen. De Nederlander won het laatste toernooi van de Tour voor de zomer, terwijl Mensur Suljovic vorige week de beste was in Riesa. Nu stonden de twee tegenover elkaar en leek Suljovic lang op weg naar de zege. In de allesbeslissende leg zette Mighty Mike de turbo vol aan en liet met een 11-darter Suljovic alsnog kansloos achter.

Sublieme laatste leg

De finale werd geopend met een 81-finish voor een 14-darter van Suljovic. Van Gerwen versnelde om met een 11-darter te breken, maar in de vierde leg werd hij met een 84-finish voor een 12-darter alweer teruggebroken (2-2). De Nederlander liet vervolgens de kansen liggen. In de vijfde leg een volle hand op dubbel-2 en zijn eigen leg gaf hij weg door 60 niet weg te werken: 4-2. Van Gerwen plaatste een tussenspring en bracht de partij in evenwicht. Suljovic hield de negende leg, maar door een 180’er voor een 12-darter van Van Gerwen kwam er een elfde en beslissende leg. Daarin liet de Nederlander zijn klasse zien. Hij stond na negen pijlen al op 32 en brak Suljovic met een 11-darter voor de titel.

The Gentle nog sterker dan vorige week

Suljovic speelde op deze finaledag misschien nog wel beter dan vorige week in Riesa. Ian White werd kansloos gelaten met 6-3, ondanks dat de Engelsman 104,56 per beurt noteerde. Suljovic kwam namelijk met onder meer een 161-finish tot 103,39. In de kwartfinale werd het zelfs 6-1 tegen Peter Wright (99,17) en James Wade had aan 100,52 en zes 180’ers niet voldoende om de Oostenrijker bij te benen: 6-3. Van Gerwen was in de middag nog niet scherp, want ondanks 6 uit 9 op de dubbels kwam hij maar tot 91,86 per beurt tegen Simon Whitlock. Het bracht hem wel de 6-3-zege.

Mighty Mike zet turbo volledig aan

Jelle Klaasen was in de kwartfinale zijn opponent en die was juist weergaloos in zijn eerdere partijen tegen Vincent van der Voort en Benito van de Pas. Big Ben dwong een elfde leg af, maar verloor met 6-5. The Cobra kwam uit op 106,68 per beurt. Tegen Van Gerwen werd dat zelfs 107,11, maar de nummer één van de wereld zetten de turbo vol aan. Met vijf keer 180, een 127-finish en een gemiddelde van liefst 115,13 per beurt werd het 6-2. In de halve finale dwong Kim Huybrechts een elfde leg af dankzij een 103-finish en de Belg mocht de slotleg nog beginnen ook. Hij leek op weg naar een herhaling van de finale van vorige week in Riesa, maar opnieuw zette Van Gerwen met onder meer een 171-score de turbo aan: 6-5.

European Tour Mullheim: Uitslagen en statistieken

Delen: