full screen background image
Michael van Gerwen World Matchplay 2016 2

Van Gerwen ook in Sindelfingen de beste; Barney komt één zege tekort

Michael van Gerwen heeft opnieuw toegeslagen op de European Tour. De Nederlander won in Sindelfingen voor het tweede weekend op rij. Ditmaal was hij in de finale te sterk voor Peter Wright met 6-2. Het verhaal van het weekend kwam eigenlijk van een andere Nederlander, Raymond van Barneveld kwam namelijk één zege tekort om zich alsnog te kwalificeren voor het European Darts Championship.

Groot televisietoernooi missen

Barney speelde tot dusver geen enkel toernooi op de European Tour. Het kwalificatiesysteem voor het European Championship is gewijzigd, want de top-32 van de EuroTour Ranking plaatst zich hiervoor en de top-16 van de wereld is niet langer automatisch geplaatst. Zo zal Adrian Lewis ontbreken en uiteindelijk ook Van Barneveld. Donderdag plaatste hij zich voor de EuroTour in Sindelfingen, maar liep kwalificatie voor het tiende en laatste toernooi mis. Zodoende moest hij dit weekend de finale halen om zich nog te plaatsen. Met een waanzinnige 141-finish werkte de Nederlander zich zaterdag al langs Simon Whitlock en op de finaledag was hij opnieuw ijzersterk tegen James Wilson en Benito van de Pas. In de halve finale ging het echter mis tegen Peter Wright met 6-2. Daardoor is Barney er voor het eerst sinds jaren niet bij op een groot televisietoernooi. Dit is extra duur, want van twee jaar geleden moet hij een halve finaleplaats verdedigen. Toen goed voor 15.000 pond.

Van Gerwen opnieuw niet te houden

Ondertussen stond er de hele dag opnieuw geen maat op Van Gerwen. Hij begon nog rustig qua cijfers, toch konden Steve Beaton en Gerwyn Price geen vuist maken. Vanaf de halve finale ging de machine volledig op toeren draaien. Kim Huybrechts werd met 6-0 geveegd door een gemiddelde van 107,36 per beurt. In de finale kwam Peter Wright ook te laat op gang. Met drie 14-darters op rij was het al 3-0 en daar kwam nog een 164-finish overheen om het verschil al te maken. Het werd ook nog 5-0, voor Wright met een 101-finish en een 180’er nog twee legs kon pakken. Met 6-2 was het voor Van Gerwen gedaan en pakte hij zijn zesde EuroTour-titel van het jaar. Dat is een nieuw seizoensrecord en inmiddels heeft hij dit kalenderjaar alweer zestien toernooien gewonnen. Daarmee lijkt hij zichzelf te overtreffen, vorig jaar eindigde het namelijk met achttien titels.

European Tour Sindelfingen: Uitslagen en statistieken

Delen: