full screen background image
Jelle Klaasen PDC Darts

Klaasen en Van de Pas door naar derde ronde in Riesa

Jelle Klaasen en Benito van de Pas hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de European Tour in Riesa. Yordi Meeuwisse was al geplaatst, omdat zijn tegenstander in de tweede doorgang (Daryl Gurney) af moest zeggen met een gebroken vinger. Jermaine Wattimena verloor in Duitsland zijn tweede partij van Dave Chisnall.

Comeback Big Ben

Van de Pas miste in de openingsleg twee darts voor de break. Met een 68-finish en zijn eerste 180’er was de break in de derde leg wel een feit. Twee legs later waren er nog twee breaks geweest (3-2), waarop Anderson de partij naar zich toe leek te trekken. Met een 110-finish kwam hij op 3-4 en brak vervolgens met twee 180’ers op rij. The Original miste één dart voor een 76-finish en met een 180’er en een 63-finish was het 5-5. Anderson miste in de elfde leg nogmaals een matchdart en zo pakte Van de Pas toch nog de zege met 6-5. In de derde ronde stuit Big Ben op Robert Thornton.

Klaasen snel klaar, Wattimena eruit

Klaasen vloog weg tegen Dobey met een 11-darter en brak vervolgens via dubbel-8. Het werd met een 89-finish ook 3-0, voor Dobey iets terug kon doen. De jonge Engelsman kwam ook op 4-2 na missers van de Nederlanders, maar spannend werd het niet meer. Klaasen hield zijn eigen legs en vond dubbel-9 voor de 6-3-zege. In de derde ronde wacht Mensur Suljovic. Wattimena pakte de openingsleg tegen Chisnall, om zich in de derde leg te laten breken. De Nederlander miste twee pijlen vanaf 78 om terug te slaan en vervolgens was Chisnall gevlogen. Met een 80-finish liep de Engelsman weg en pakte de zege vanaf 44: 6-1.

European Tour Riesa: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: