full screen background image
Jelle Klaasen

Klaasen grijpt in finale tegen Norris Euro-titel mis

Jelle Klaasen is er net niet in geslaagd om de tiende en laatste European Tour te winnen. In Hildesheim haalde The Cobra de finale en nam daarin ook een voorsprong tegen Alan Norris. De Engelsman wist dankzij een eindsprint toch de 5-6-zege te pakken voor de hoofdprijs van 25.000 pond. Daarnaast verzekerde hij zich ook van deelname aan de Grand Slam of Darts, waar Klaasen nog niet voor geplaatst is.

Van Gerwen snel eruit

Michael van Gerwen domineert dit seizoen de Pro Tour en dus ook de European Tour. Zes van de tien toernooien won hij dit jaar, de zevende kwam er niet. Daryl Gurney kwam maar liefst op een 1-5-voorsprong in de derde ronde, waarna de turbo bij Van Gerwen volledig aan ging. Hij beukte drie legs op rij bij elkaar, maar ondanks een 180’er in de tiende leg van de Nederlander wist Gurney met een 15-darter wel zijn eigen leg te behouden voor de 4-6-zege. Met de topfavoriet eruit lag het toernooi open en wist in de onderste helft van het speelschema Norris te profiteren. Hij won achter elkaar van Ian White (6-4), Steve West (6-2) en Mensur Suljovic (6-5).

The Cobra komt tot op één leg

Klaasen nam in de bovenste helft van het schema het heft in handen door Cristo Reyes (6-2), Joe Cullen (6-4) en Dave Chisnall (6-4) te verslaan. In de finale begon hij fabelachtig met een 180’er en een 132-finish voor 2-0. Daar kwam een 134-finish overheen (3-1) en Klaasen maakte ook 4-2. Vanaf dat moment zakte hij wat weg en had Norris het licht gezien. De Engelsman begon de triple-20 heel makkelijk te raken en brak terug met een 11-darter. Hij kwam ook op 4-5, maar Klaasen dwong wel een elfde leg af. Daarin begon de Nederlander scorend als beste met 134 en 139, maar het vervolg was er niet. Vanaf 228 stond hij zes pijlen later nog op 90 en zag Norris het uitgooien met een 72-finish. Klaasen keert terug op de negende plaats op de wereldranglijst, waar hij bij winst in één klap de nummer zes was geweest. Norris stijgt door naar plaats 22.

European Tour Hildesheim: Uitslagen en statistieken

Delen: