full screen background image
Jelle Klaasen PDC Darts

Sublieme Klaasen net zoals MvG en Big Ben naar laatste-16 Mullheim

Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas hebben de derde ronde van de European Tour in Mullheim gehaald. Op het achtste toernooi van de EuroTour van dit kalenderjaar begonnen zes Nederlanders aan de tweede ronde, drie daarvan sneuvelden dus. Voor Vincent van der Voort was dat tegen landgenoot Klaasen, The Cobra en Van de Pas staan zondagmiddag tegenover elkaar.

Waanzinnige cijfers Klaasen

Het Nederlandse onderonsje tussen Klaasen en Van der Voort werd absoluut vuurwerk. Met een 14- en 13-darter kwam Klaasen op 2-0, gecounterd door een 101-finish van Van der Voort. The Cobra sloeg op zijn beurt terug met een 93-finish voor een 12-darter en gooide zijn eerste 180’er voor 4-1. Hij bleef alles binnen vijf beurten uitgooien en daar had Van der Voort geen antwoord op. Zo won Klaasen dan ook met 6-1 en een gemiddelde van 111,23 per beurt. In de derde ronde staat er opnieuw een Nederlands duel gepland tegen Van de Pas. Big Ben won met dezelfde score van Josh (6-1), zijn spel was wel een stuk minder. Met name scorend kwam hij maar moeizaam los (9x 100+ en 2x 140+ in zeven legs tijd), maar Payne strafte het totaal niet af.

Van Gerwen overtuigend terug

Vorige week moest Van Gerwen verstek laten gaan in Riesa door een enkelblessure. In Mullheim kan hij weer vrijuit spelen en dat kreeg Keegan Brown voor zijn kiezen. De voormalig wereldkampioen bij de jeugd stond razendsnel op een 3-0-achterstand, voor hij nog iets terug kon doen met een 139-finish en dubbel-8 (3-2). Daarop zette Van Gerwen de turbo weer aan om met een tops-tops 100-finish de zege te pakken. In de derde ronde staat Mighty Mike tegenover Simon Whitlock. In de middagsessie ging het minder voortvarend voor zowel Jermaine Wattimena als Vincent Kamphuis. De twee Nederlanders werkten zich vrijdag nog door de eerste ronde, maar bleven nu met hun gemiddeldes onderin de 80 steken. Gerwyn Price (6-2) en Mensur Suljovic (6-0) wisten dat af te straffen.

Bizarre misrekening van Devon Petersen

De normaal zo goedlachse Devon Petersen kon in Mullheim iets minder lachen. Hij zorgde voor het meest opvallende moment van het toernooi. De Zuid-Afrikaan verrekende zich op een vreselijke wijze en vergooide daarmee letterlijk zijn wedstrijd tegen Ian White.

European Tour Mullheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: