Connect with us

European Tour

Van de Pas, Van Gerwen en Klaasen in kwartfinale Hildesheim

Benito van de Pas WK Darts 2017

Drie Nederlanders staan zondagavond in de kwartfinale van de eerste European Tour van het jaar in Hildesheim. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen wonnen hun partijen qua cijfers overtuigend, Benito van de Pas stond zelfs geen leg af aan Jan Dekker, al kwam dat vooral doordat de Drent een zeer povere partij afleverde.

Geen moment op gang

Dekker speelde zaterdag zijn beste partij op een podiumtoernooi bij de PDC, want hij versloeg Michael Smith met ruim 99 per beurt. Tegen Van de Pas was het totaal het tegenovergestelde. Het duurde negen beurten voor hij eindelijk een triple kon vinden en toen was het leed al geleden. Zijn gemiddelde kreeg hij nog wel omhoog van 63 naar 71, maar in zes legs gunde Van de Pas hem geen enkele dart op een triple. Big Ben speelde namelijk solide door, noteerde nog een 161-finish en kwam met 6 uit 13 op de dubbels uit op de 6-0-zege.

Klaasen wint ondanks moeizaam spel

Hij staat in de kwartfinale tegenover Klaasen. The Cobra heeft nog altijd veel problemen met zijn polsblessure en kwam daardoor ook niet verder dan 82,56 per beurt. Vooral de dubbels waren in de openingsfase een groot probleem (6 uit 21) alleen Dave Chisnall deed het nog een stuk slechter. De Engelsman speelde voor zijn doen opvallend traag en dat pakte totaal verkeerd uit. Met 3 uit 20 op de dubbels kwam Chizzy zelfs maar tot 79,55 en Klaasen won dan ook met 82,56. “Het gaat er niet altijd om hoe je wint, als je maar wint”, was de heldere conclusie van The Cobra na afloop op het podium. Michael van Gerwen versloeg Cristo Reyes met 6-4. Na een flitsende start met een 110-finish waren de dubbels van de nummer één van de wereld ook wat slordig. Finishes van 81 en 80 brachten Reyes op 1-2, maar daarna kwam tot de versnelling met een 12-darter en een 5-2-voorsprong. Drie legs later was het beslist.

European Tour #1 Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018