full screen background image
Jelle Klaasen PDC Darts

Van Gerwen en Klaasen stuiten op elkaar in kwartfinale Dusseldorf

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen staan vanavond in de kwartfinale van de European Darts Tour in Dusseldorf tegenover elkaar. De twee Nederlanders wonnen overtuigend in de derde doorgang van Kyle Anderson en James Wade, terwijl Jan Dekker er hard afging tegen Gary Anderson.

Eén leg de kans gehad

Dekker zorgde zaterdag voor de grootste verrassing door Dave Chisnall te verslaan voor zijn eerste finaledag op de European Tour. De Drent trof het niet met de loting door vervolgens tegenover Gary Anderson te komen te staan. De Schotse wereldkampioen gooide zaterdag al 107 per beurt tegen Kim Viljanen en ook nu begon hij uitmuntend met een 124-finish. Dekker ging scorend echter uitstekend mee en kreeg de kans om gelijk terug te slaan. De Drent miste echter twee beurten vanaf 36 en werd daarna overlopen door Anderson. De Schot gooide zijn eerste 180’er voor 3-0 en er ging daarna nog een tandje bovenop. Met een 10-darter was het zelfs 5-0 en met een 120-finish werd de partij beslist (6-0).

Alleen matchdarts een probleem

Klaasen heeft traditioneel veel moeite met James Wade, ditmaal wist The Cobra de foutjes van de Engelsman genadeloos af te straffen. Met onder meer een 104-finish kwam de Nederlander op 3-2 en zag vervolgens Wade eerst bulls-eye missen en daarna ook twee darts in de herkansing. Klaasen profiteerde, maar werd direct teruggebroken. Door een strakke 73-finish brak de nummer tien van de wereld opnieuw en wist het daarna met zijn zes matchdart af te maken voor 6-3.

Aantal fantastische finishes

In de eerste ronde stond Van Gerwen geen leg af aan Jamie Caven, net zoals op de World Matchplay toen het 10-0 werd. Op het televisietoernooi won hij vervolgens met 11-3 van Kyle Anderson en hij liep nu ook over de Australiër heen. Mighty Mike opende met een 120-finish, om in de vierde leg zijn eerste 180’er te gooien gevolgd door een 70-finish. Van Gerwen verprutste vervolgens twee beurten op de dubbels, maar nam gruwelijk revanche. Anderson stond na een 180’er na negen pijlen op 41. Anderson poetste echter 131 weg via triple-17 en twee keer tops: 5-1. Anderson sloeg nog prachtig terug via een 96-finish via single-20 en twee keer dubbel-19. Met een 90-finish pakte Van Gerwen daarna toch de 6-2-zege.

European Tour Dusseldorf: Uitslagen, programma en statistieken

Delen: