full screen background image
Jelle Klaasen Darts PDC

Van Gerwen gunt Caven ook in Dusseldorf geen leg; stunt Dekker

Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Jan Dekker hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de European Tour in Dusseldorf. Van Gerwen gunde Jamie Caven alweer geen leg, Klaasen was zeer overtuigend tegen Ritchie Edhouse en Dekker wist Dave Chisnall te verrassen. Alleen Benito van de Pas gaf een 4-2-voorsprong uit handen.

Iedere kans gepakt

Dekker zorgde voor de verrassing van de dag. De Nederlander werd in de openingfase scorend overlopen door Dave Chisnall, maar de Engelsman miste in de eerste en de vierde leg zeven pijlen op de dubbel. Dekker profiteerde en kwam met een 80-finish op een 3-1-voorsprong. Scorend bleef de Nederlander in de problemen komen, maar hij wist zich er met zijn goede finishes uit te redden. Met name de bulls-eye 126-finish voor 5-2 was beslissend. Een leg later maakte Dekker het af op dubbel-4 voor zijn eerste derde ronde op een European Tour en ook de eerste keer in 2016 dat hij op een PDC-toernooi de laatste-16 weet te bereiken.

Geen leg afstaan

Van Gerwen won twee weken geleden in de eerste ronde van de World Matchplay met liefst 10-0 in legs van Jamie Caven. Ook nu wist de Engelsman geen leg te pakken. In de openingsleg miste Jabba gelijk twee darts op een dubbel en werd gebroken door een 90-finish van Mighty Mike. Daar kwam een 112-finish overheen en vanaf dat moment was de partij eigenlijk al beslist. Met onder meer drie 180’ers en een gemiddelde van 104,86 per beurt was Van Gerwen niet meer te houden en won met 6-0. In de derde ronde staat hij nu tegenover Kyle Anderson, toevalligerwijs op de World Matchplay ook zijn tweede tegenstander.

IJzersterke partij


Klaasen liet zich op de World Matchplay vooral verrassen door de hitte, waardoor veel darts uit zijn vingers weg geleden. In Dusseldorf had hij daar duidelijk geen last van in een uitstekend duel met Ritchie Edhouse. Met een 122-finish pakte The Cobra de vroege break en liep naar 3-1. In de zesde leg miste hij echter een volle beurt op de dubbels en werd teruggebroken. Scorend was hij echter sterker dan de Engelsman. Met een 180’er en dubbel-2 was de break binnen, gevolgd door een 76-finish. Ook in de negende leg gooide Klaasen een maximale score en won met 6-3 en een gemiddelde van 98,98 per beurt.

Kansen laten verdampen

Van de Pas kon het niet bolwerken tegen Daryl Gurney. Vijf legs ging het volledig op volgorde en wist Van de Pas zijn voordeel te behouden (3-2). Daarop wist Big Ben te versnellen met zijn eerste 180’er en stond hij op na negen pijlen op 56. Dubbel-10 vloog erin voor de 12-darter en de break. Hij miste echter dubbel-12 voor een 97-finish en Gurney sloeg terug met een 80-finish (4-3). Van de Pas miste ook bulls-eye voor een nieuwe break en Gurney pakte de 72-finish met zijn derde dart om gelijk te maken. De Noord-Ier had het momentum nu helemaal overgenomen en gooide vanaf 76 zijn derde finish op rij. Daarmee was Van de Pas geknakt en hij verloor met 4-6.

European Tour Dusseldorf: Uitslagen, programma en statistieken

Delen: