Connect with us

European Tour

Van Gerwen klopt Klaasen in finale voor Euro Tour-titel in Jena

Michael van Gerwen Premier League Darts Manchester 2017

Michael van Gerwen heeft het tweede toernooi van de European Tour in Jena gewonnen. De nummer één van de wereld was in de Duitse stad een klasse apart en walste het hele weekend over iedereen heen. In de finale moest Jelle Klaasen eraan geloven, nadat in de kwartfinale Raymond van Barneveld al kopje onder ging. Barney en Klaasen staan door deze resultaten op plaats acht en negen van de wereld, voor Mensur Suljovic. Phil Taylor is tevens bijna ingehaald.

In volle vaart

In zijn eerste twee partijen gooide Mighty Mike ruim 110 per beurt. Dat hield hij maandagavond niet meer vol, toch was het meer dan voldoende om Barney, Simon Whitlock en Klaasen te verslaan. Met name de partij tegen Van Barneveld was zeer indrukwekkend. Hij denderde namelijk weg met finishes van 114 en 164 voor 0-2, voor Barney terugkwam tot 2-3 met een 160-finish. Twee 180’ers op rij voor een uiteindelijke 11-darter gaf Van Gerwen toch weer lucht om uiteindelijk met 3-6 te winnen.

Finale verschil snel gemaakt

Klaasen haalde ondertussen zijn tweede finale op de Euro Tour, die hij net zoals afgelopen najaar tegen Alan Norris uiteindelijk zou verliezen. Op weg naar de finale had hij met name tegen Jeffrey de Graaf geluk. De Graaf kwam op een 5-2-voorsprong, om daarna weg te zakken. Klaasen won alsnog met 5-6 en versloeg vervolgens ook Kyle Anderson (6-4) en James Wade (6-3) voor de finaleplaats. Daarin gooide Van Gerwen gelijk een 11-darter en een 70-finish voor de break. Met een 80-finish pakte Klaasen wel een leg, maar met onder meer een 100-finish werd het toch al 2-6. Mighty Mike sloot af met een gemiddelde van 107,33 per beurt.

European Tour 2 in Jena: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018