full screen background image
Michael van Gerwen Peter Wright

Van Gerwen op vakantie met Euro Tour-titel in Dusseldorf

Michael van Gerwen heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met opnieuw een toernooizege. In Dusseldorf won de nummer één van de wereld zijn vierde European Tour-event van het jaar, zijn twaalfde in totaal en maar liefst zijn veertigste Pro Tour-titel uit zijn carrière. In de finale was MvG met 6-5 te sterk voor Peter Wright, nadat hij eerder op de avond al won van Jelle Klaasen en Kim Huybrechts. Het enige dat niet lukte was het gooien van een negendarter.

Fraai Nederlands onderonsje

Van Gerwen opende de kwartfinale tegen Klaasen door gelijk te breken met een 152-finish, The Cobra sloeg echter gelijk terug met een 87-finish. Van Gerwen liet een nieuwe break liggen door twee pijlen op dubbel-16 te missen, om te exploderen op de triple-20. Hij gooide twee keer op rij 180, om vervolgens dubbel-12 voor de negendarter te missen. Het werd wel 2-2, om in de vijfde leg opnieuw dubbel-16 te missen. De derde 180’er en een 65-finish was wel weer goed voor 3-3. In de zevende leg miste Van Gerwen weer de breakkans, ditmaal bulls-eye voor een 167-finish. Klaasen kon zich nu niet redden vanaf 68 en de break kwam er alsnog via dubbel-8. Zijn eigen leg gaf hij nu niet af ondanks een 180’er van The Cobra met een 82-finish (5-3). Klaasen hield nog wel zijn leg met een 180’er en een 92-finish. Van Gerwen liep in zijn eigen leg echter snel weg en pakte zo de 6-4-zege met een gemiddelde van 102,95.

Weer dubbel-12 gemist

Ook in de halve finale begon de nummer één van de wereld tegen Kim Huybrechts sterk met een 74-finish, gevolgd door twee 180’ers. Opnieuw werkte de Nederlander naar een negendarter toe, om voor de tweede keer dubbel-12 te missen. Dubbel-6 bracht hem op 2-0, voor Huybrechts een leg bij kon schrijven. Een 12-darter via dubbel-8 zorgde voor 3-1 en een 62-finish voor 4-2 met een gemiddelde van 110 per beurt. Huybrechts bleef knap in de partij hangen met een 88-finish, maar Van Gerwen opende zijn eigen leg gelijk weer met een 180’er. Dubbel-10 bracht de Nederlander dan ook op matchpoint, om ook de negende leg te openen met alweer twee 180’ers. De zevende dart vloog ditmaal diep in de single-5, maar maakte het wel af via dubbel-4.

Allesbeslissende leg


In de bovenste helft van het speelschema overleefde Wright zaterdagavond een bizar aantal matchdarts tegen Steve West, om vandaag wel sterk voor de dag te komen. Hij vloerde Gerwyn Price (6-2), Mensur Suljovic (6-0) en Stephen Bunting (6-4), telkens met uitstekende gemiddeldes. Ook in de finale bleef hij telkens in het spoor van Mighty Mike, al kwam er in de tiende leg wat fortuin bij kijken. Van Gerwen miste een volle beurt vanaf 36, waardoor het via dubbel-8 5-5 werd. In de slotleg vloog Mighty Mike scorend weer eens weg met zijn zevende 180’er en maakte het af met een 98-finish voor een 11-darter. Hij sloot af met 104,06 tegenover de 100,44 van Wright. Volgende week worden er nog Players Championships gespeeld, maar de Nederlander gaat op vakantie.

European Tour Dusseldorf: Uitslagen, programma en statistieken

Delen: