Connect with us

European Tour

Vier Nederlanders door naar ronde drie in Jena; Big Ben sneuvelt

Benito van de Pas

Liefst vier Nederlanders komen maandag in actie op de finaledag van de European Tour in het Duitse Jena. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Jeffrey de Graaf komen terug voor de laatste-16, Benito van de Pas ging van de Nederlanders als enige onderuit in de tweede ronde.

De Graaf buigt achterstand weer om

Van de Pas kwam tegen Rowby-John Rodrigues op een 2-5-achterstand, maar knokte zich terug tot 4-5. Ook in de tiende leg dacht hij een kans te krijgen vanaf 112, maar de Oostenrijker gooide een 123-finish voor de zege. Ook De Graaf kwam opnieuw op achterstand. Tegen Ricky Evans boog hij liefst een 1-5-achterstand om, Ian White liep ook weg. Het werd 3-5 voor de Engelsman, voor De Graaf terugbrak met een 72-finish. In de laatste leg kreeg hij liefst zeven beurten de tijd van The Diamond om opnieuw met 6-5 te winnen.

Mighty Mike ruim 110 per beurt

In de derde ronde staat De Graaf tegenover Jelle Klaasen. The Cobra had het niet getroffen met Daryl Gurney als opponent, maar pakte de kansen aan. Hij kwam op 5-4 – zag Gurney dubbel-16 missen voor de 108-finish – en pakte de zege via tops. Michael van Gerwen had geen kind aan John Michael en veegde de Griek met een gemiddelde van ruim 110 per beurt. Hij speelt maandagmiddag tegen Cristo Reyes. Raymond van Barneveld had opnieuw een zwaar duel met Alan Norris. Barney kwam uiteindelijk met 6-4 als winnaar uit de bus en staat nu tegenover Kim Huybrechts.

European Tour 2 in Jena: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018