full screen background image
Vincent van der Voort

Vijf gemiste matchdarts Van der Voort; geen European Championship

Ron Meulenkamp is de enige van de vier Nederlanders die op het tiende en laatste European Tour-event in Hildesheim de eerste ronde heeft weten te overleven. Voor Vincent van der Voort, Christian Kist en Yordi Meeuwisse viel direct het doek, waardoor ze ook alle drie een streep door het European Darts Championship kunnen zetten. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas stromen in de tweede ronde in.

Van der Voort mist vijf hele cruciale matchdarts

Dit weekend zijn de ogen ook vooral gericht op de European Order of Merit, want de beste 32 darters berekend over de tien European Tour-events mag naar het European Darts Championship. Van der Voort is één van de spelers die nog ponden nodig had en dat in zijn achterhoofd hebbende bleek voor te veel druk te zorgen. Tegen Peter Hudson speelde de Nederlander sterk, tot de finishlijn in zicht kwam. The Rock kon een 5-3-achterstand goedmaken, maar twee 180’ers gaven Fast Vinnie in de slotleg alle ruimte. Vijf gemiste matchdarts verder stapte hij toch als verliezer van het podium. Daarmee is plaatsing voor het televisietoernooi dus gevlogen. Een harde tik voor Van der Voort, want hij moet tussen nu en 15 februari maar liefst 70.500 pond aan prijzengeld verdedigen. Momenteel heeft hij 199.750 pond achter zijn naam staan, de Nederlander moet dus uitkijken om niet flink te gaan zakken op de wereldranglijst.

Meulenkamp als enige succesvol

Ron Meulenkamp wist wel te winnen. Tegen Marko Puls was zijn eerste beurt al goed voor een 180’er en een 15-darter bracht hem de break. Daar kwam een 107-finish overheen, maar Puls kwam vanaf 3-0 wel terug tot 3-2. Met een 78-finish herpakte de linkshander zich en won in de negende leg via tops: 6-3. Meulenkamp speelt zaterdag in de tweede ronde tegen Daryl Gurney. Christian Kist kreeg een ontketende Robbie Green tegenover zich en miste zelf in de openingsfase zijn kansen. Zo verloor de voormalig Lakeside-kampioen met 6-2 en staat Green in de tweede doorgang tegenover Michael van Gerwen. Yordi Meeuwisse wist met zijn eerste 180’er tegen Kevin Painter 1-1 te maken, maar in de vierde leg miste hij één pijl op tops vanaf 68. Painter brak en hield die voorsprong van twee legs vast. Via tops wist hij ook de zevende leg te pakken, om twee legs later de partij te pakken met 6-3. Benito van de Pas opent in de tweede ronde tegen Cristo Reyes, terwijl Jelle Klaasen moeten aantreden tegen Rowby-John Rodriguez.

European Tour 10 Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: