Connect with us

European Tour

Vijf Nederlanders plaatsen zich voor eerste EuroTour

Vijf Nederlandse darters hebben donderdagavond een ticket verdiend voor de eerste European Tour. In Hildesheim werd ook gelijk het tweede kwalificatietoernooi gespeeld voor de European Tour in Jena, daarvoor plaatsten vier oranjeklanten zich.

Plooy verrassing, Van der Voort ontbreekt

De grote verrassing in Hildesheim was Michael Plooy. De Nederlander wist zich door beide Qualifiers heen te gooien en maakt dan ook zijn debuut op de European Tour. In Hildesheim krijgt hij gezelschap van Christian Kist, Ryan de Vreede, Jermaine Wattimeina en Jan Dekker. Deze vier wonnen allemaal in een Nederlandse finale van Jerry Hendriks, Vincent van der Meer, Willy van der Wiel en Wilco Vermeulen. Jeffrey de Zwaan verloor de finale van Michael Rasztovits. The Black Cobra verloor in de Qualifier voor Jena eveneens in de finale, ditmaal van Dirk van Duijvenbode. Sven Groen (6-5 tegen Mike De Decker), Jeffrey de Graaf (6-5) tegen Davyd Venken en Plooy mogen ook afreizen naar Jena. Grote afwezige op de eerste twee Euro Tours is Vincent van der Voort, hij verloor in beide kwalificatietoernooien zijn eerste partij.

Acht Nederlanders dit weekend in actie

De eerste European Tour in Hildesheim start vanmiddag en in totaal komen er acht Nederlanders in actie. De vijf qualifiers spelen vandaag in de eerste ronde. Michael Plooy en Christian Kist spelen tegen elkaar, Ryan de Vreede treft de Pool Krzysztof Ratajski, Jan Dekker opent in de avond tegen Chris Quantock en Jermaine Wattimena treft de Duitser Bernd Roith. Michael van Gerwen wacht in de tweede ronde op de winnaar van dit duel, Jelle Klaasen ontmoet John Michael of Mick McGowan, terwijl Benito van de Pas opent tegen Ryan Meikle of Paul Harvey. De top-16 van de Pro Tour Order of Merit stroomt net zoals de afgelopen jaren pas in de tweede ronde in, wel is er een wijziging ten aanzien van het prijzengeld. Deze zestien spelers krijgen namelijk geen prijzengeld voor de diverse ranglijsten bijgeschreven als ze direct in de tweede ronde verliezen.

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018