full screen background image
Raymond van Barneveld PDC Darts

Waanzinnige finish Barney; MvG en Big Ben bij laatste-16 Sindelfingen

Raymond van Barneveld heeft op een opmerkelijke wijze zijn kans op plaatsing voor het European Darts Championship levend gehouden. Barney leek te worden uitgeschakeld op de European Tour in Sindelfingen door Simon Whitlock, maar won alsnog met 6-5. Michael van Gerwen en Benito van de Pas haalden ook de derde ronde in Duitsland, Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena werden uitgeschakeld.

Keiharde 141-finish

Door de nieuwe opzet van plaatsing voor het European Darts Championship moet Barney dit weekend minimaal de finale halen om zich nog te kunnen plaatsen. Na een goede eerste ronde leek het nu mis te gaan. Whitlock wist de Nederlander direct te breken voor 2-0 en 3-1, waarop Barney terugsloeg met een 111-finish. Met onder meer een 130-finish kwam de Australiër op 5-3 en leek de partij af te maken. Van Barneveld hield echter zijn eigen leg en zag Whitlock een matchdart missen. In de elfde leg stond The Wizard echter klaar op 32 na een 180’er. Barney liet daarop zijn klasse zien door een keiharde 141-finish uit te gooien voor de zege. Zo doende mag hij zondag terugkomen voor de finaledag.

Van Gerwen en Van de Pas close games

Michael van Gerwen won vorige week in Mullheim de titel en speelde nu tegen Darren Webster een wisselvallige partij. Met een 90-finish en een 11-darter was het snel 2-0 en met nog eens twee 180’ers was het al 4-1. Daarna ging de turbo er vanaf bij de nummer één van de wereld en kwam Webster terug tot 5-4. Dat was het moment dat Van Gerwen toch weer eenvoudig bijschakelde met een 180’er en een 138-finish voor de 12-darter (6-4). Benito van de Pas had veel moeite met Cristo Reyes. Het liep zelfs naar een elfde leg, waarin de Spanjaard mocht beginnen. Hij miste echter een matchdart op tops en daardoor kon Big Ben alsnog de zege pakken.

Twee Nederlanders onderuit

Het doek viel voor Klaasen en Wattimena. Klaasen was vorige week nog ijzersterk, nu werd hij verrast door Johnny Clayton. De Welshman speelde subliem met 6 uit 7 op de dubbels en een gemiddelde van 102,33 per beurt. Daardoor kreeg Klaasen geen kansen om de partij te keren: 1-6. Wattimena pakte tegen Stephen Bunting de openingsleg met twee 180’ers en een 88-finish, daarna liep de Engelsman naar 4-1. Die achterstand kreeg Wattimena niet meer dicht: 6-2.

EuroTour Sindelfingen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: