Connect with us

European Tour

Wright houdt Van Gerwen af van eerste EuroTour-titel

Peter Wright heeft Michael van Gerwen weten af te houden van de eerste European Tour-titel van het seizoen. In Hildesheim was Mighty Mike tot aan de finale voor niemand bij te benen, maar in de eindstrijd begonnen de dubbels vreselijk te haperen. Daar wist Snakebite van te profiteren.

Drie Nederlanders in kwartfinale

Voor de Schot is het alweer zijn vijfde titel van het jaar, hij won drie UK Open Qualifiers en met de UK Open ook zijn eerste grote televisietoernooi. Daar ontbrak Van Gerwen door rugblessure en nu heeft Wright de Nederlander ook in een rechtstreeks duel weten te verslaan. Op weg naar de eindstrijd rekende hij al af met Stephen Bunting (6-2), Kim Huybrechts (6-2) en Gerwyn Price (6-5). Van Gerwen liep ondertussen over Cristo Reyes (6-3), Ian White (6-3) en Jelle Klaasen (6-1) heen. Klaasen won op zijn beurt in de kwartfinale van Benito van de Pas met 6-4.

3 uit 17 op de dubbels

Met een 180’er begon Van Gerwen goed aan de finale en met een 11-darter was het ook 2-0. Daarop leek het snel gaan doordat de tweede 180’er hem alweer ruimte af. Drie volle beurten vanaf 65 liet hij liggen en zo kwam Wright terug tot 2-2. In de zesde leg maakte Wright via tops ook 3-3 en brak met een 120-finish. De Schot hield zijn eigen leg, waarna Van Gerwen nogmaals in zijn eigen leg dubbels begon te missen (3 uit 17 op de dubbels). Dubbel-15 bracht Snakebite vervolgens de titel in Hildesheim.

European Tour #1 Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour

Kerst 2018