Connect with us

European Tour

EuroTour 7: Bijltjesdag in Mullheim; alleen Van Gerwen door

Liefst vijf Nederlandse darters stonden in de tweede ronde van de European Darts Tour in Mullheim, zondag komt er in Duitsland nog maar één oranjeklant terug. Michael van Gerwen hield de eer hoog, de andere vier gingen er allemaal rap vanaf. Van Gerwen speelt zondagmiddag tegen Jason Lovett voor een plaats in de kwartfinale.

Drie keer 6-4 

De middagsessie was desastreus voor de Nederlandse spelers. Benito van de Pas kwam al vroeg op een break achterstand en kon deze maar niet goedmaken tegen Jason Lovett. Het liep dan ook naar 6-4. Vincent van der Voort liep constant achter Kevin Painter aan en maakte in de slotfase de fout. Hij miste de dubbel om een elfde leg af te dwingen, waardoor The Artist door 4-6-zege kon pakken. Ook Christian Kist ging met deze cijfers onderuit. The Lipstick verloor in een matige partij met 6-4 van Robert Thornton.

Finishes redden Dekker niet 

De avond werd geopend door Jan Dekker tegen de jarige Dave Chisnall. Scorend werd het verschil gemaakt tussen de twee darters. Chizzy beukte werd met een 12-darter voor 3-0, waarop Dekker zijn kracht liet zien. Met een 116- en 132-finish was het 3-2, maar daarna kwam hij scorend opnieuw in de problemen. Chisnall profiteerde en won met 6-2. Daardoor bleef Michael van Gerwen als enige over en hij liet zich niet verrassen. Adam Hunt kon in de eerste legs scorend nog aardig mee, toch werd hij kansloos gelaten door de nummer één van de wereld. Met een gemiddelde van 107,69 per beurt en een 128-finish was het al 6-1. 

Programma, uitslagen en statistieken European Tour Mullheim 2015

Delen:

Meer over European Tour