Connect with us

European Tour

EuroTour 7: Kist en Dekker door; Barney gewipt door Hopp

Raymond van Barneveld heeft zijn goede kwalificatiedag geen vervolg weten te geven. De Nederlander verloor in de eerste ronde van de European Tour in het Duitse Mullheim van Max Hopp. Jan Dekker en Christian Kist wisten wel te winnen, waardoor ze samen met Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Benito van de Pas in actie komen in de tweede ronde.

Twee keer 161-finish

Barney bereikte donderdag het hoofdtoernooi van zowel de EuroTour van dit weekend in Duitsland, als volgende week in Oostenrijk. Hij moet ponden verzamelen om zich te plaatsen voor de World Grand Prix. Bij de eerste poging in Duitsland liep het mis tegen de thuisfavoriet Hopp. De jongeling wist gelijk te openen met een 161-finish voor een 12-darter, maar Barney knalde terug met een 144-finish. De Nederlander werd echter opnieuw op achterstand gezet door de tiener met een tweede 161-finish voor 4-3 en wist de voorsprong vast te houden voor de zege: 6-4.

Kist en Dekker door

Jan Dekker wist zijn allereerste zege op de European Tour te boeken en deed dat in grootste vorm. Met name op de dubbels was hij subliem. Hij denderde weg naar 5-0 met een 160-finish, voor de Schot Jamie Bain nog wat terug kon doen met onder meer een 128-finish. Hij werd nog 5-3, waarop Dekker het afmaakte. Hij was 6 uit 7 op zijn dubbels en speelt nu tegen Dave Chisnall. Christian Kist en Dirk van Duijvenbode moesten tegen elkaar aantreden en de Nederlandse strijd liep naar een allesbeslissende elfde leg. Daarin wist Kist de zege te pakken, met in totaal zes 180’ers achter zijn naam. Voor The Lipstick wacht een treffen met Robert Thornton.

Pittige strijd Van der Voort

Van Gerwen, Van der Voort en Van de Pas waren als spelers uit de top-16 van de ProTour Order of Merit automatisch geplaatst voor de tweede ronde. Daarin speelt Mighty Mike tegen Adam Hunt en ontmoet Van de Pas Jason Lovett. Van der Voort wacht een pittige strijd met Kevin Painter. The Artist was in de eerste ronde te sterk voor Alan Norris. Een andere BDO-overstapper had wel succes. James Wilson won van de Duitser Martin Schindler. Ook Wes Newton en Stephen Bunting maakten geen fout.

Uitslagen, programma en statistieken European Tour 7 in Mullheim

 

Delen:

Meer over European Tour