Connect with us

European Tour

EuroTour 8: Van Barneveld neemt revanche op Hopp

Raymond van Barneveld heeft revanche genomen op Max Hopp. Vorige week verloor de Nederlander van het Duitse talent mede door twee 161-finish, in het Oostenrijkse Innsbruck sloeg Barney overtuigend terug. Op het achtste European Tour-event van het jaar verloor Dirk van Duijvenbode zijn eerste ronde, Barney voegt zich bij vier landgenoten die automatisch waren geplaatst voor de tweede doorgang.

Uitmuntend op de dubbels

Barney begon sterk aan het duel met Hopp en had in de tweede leg al kunnen toeslaan. Hij miste echter drie pijlen op de dubbels, opvallend genoeg achteraf bekeken zijn enige drie darts op de buitenste ring. In de zesde leg kwam de break wel tot stand, voor Hopp nog één keer terugkwam tot 4-3. Daarna was Van Barneveld opnieuw foutloos en pakte de nieuwe break met een 64-finish en de partij via dubbel-16 (6-3). In de tweede ronde speelt hij nu tegen Stephen Bunting. 

Geen dubbel gevonden

Van Duijvenbode begon dramatisch aan zijn partij met twaalf missers op de dubbels in de eerste twee legs. Pas zijn vijftiende poging was raak op dubbel-8, gevolgd door een soepele 87-finish. De Nederlander leek op dat moment met onder meer twee 180’ers de overhand te hebben en kreeg in de elfde leg dan ook de kansen op de zege. Bulls-eye en vervolgens twee keer dubbel-8 vlogen er echter niet in, waardoor Robert Marijanovic toch met 5-6 kon winnen. De in Duitsland wonende Kroaat staat hierdoor in de tweede ronde tegenover Benito van de Pas.

Lastige opgaves 

Van der Voort mag zijn borst nat maken, want Andy Hamilton is in vorm. Fast Vinnie is titelverdediger, want hij won vorig jaar de hoofdprijs in Oostenrijk. Zijn eerste duel is nu tegen The Hammer, die met een gemiddelde van 103,66 per beurt wist te winnen van Dean Winstanley (6-3). Ook Jelle Klaasen mag aan de bak. Dave Pallett rekende namelijk af met Jamie Caven. Jabba was vorig jaar nog finalist in Oostenrijk, nu zag hij zijn jonge landgenoot met 6-2 winnen door een gemiddelde van 100,73 per beurt en zes 180’ers. Voor Michael van Gerwen wacht een eerste duel met Ronny Huybrechts. De Belg vloog weg van Wes Newton (5-1). Maar The Warrior kwam terug tot 5-4 en zag Huybrechts vervolgens ook nog zes matchdarts missen. In de elfde leg dacht Newton de partij alsnog af te mogen maken, maar met een 108-finish pakte Huybrechts toch de zege.

Uitslagen, statistieken en programma European Tour Innsbruck

Delen:

Meer over European Tour