Connect with us

European Tour

EuroTour 8: Vier Nederlanders naar ronde drie; Klaasen onderuit

Vier van de vijf Nederlanders hebben de derde ronde bereikt van de European Tour in het Oostenrijkse Innsbruck. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan daarin zondagmiddag tegenover elkaar. Benito van de Pas en Vincent van der Voort wonnen ook, alleen Jelle Klaasen ging onderuit.

Comeback Van de Pas  

Van de Pas begon overtuigend met een 180’er in zijn eerste beurt en dubbel-16 voor 1-0. Robert Marijanovic explodeerde daarna. Hij gooide drie 180’ers in twee legs. De Kroaat was op weg naar een 10-darter, maar had uiteindelijk geluk dat hij met zijn zevende dart op een dubbel alsnog de break pakte. Van de Pas stond klaar om terug te breken, maar kreeg ook nog eens een 170-finish om zijn oren: 1-3. Big Ben pakte wel de vijfde leg en gooide een 180’er om de druk op te voeren. Nu miste Marijanovic wel vanaf 80, maar sloeg Van de Pas niet toe vanaf 64 (2-4). Zijn eigen leg was binnen met een 87-finish en met veel moeite vond hij in de achtste leg wel de dubbel voor de break. Daarop denderde hij door met een 177-score en dubbel-12 voor 5-4. Hij maakte het vervolgens overtuigend af.

Vliegen in avondsessie 

In de avondsessie ging Jelle Klaasen onderuit. Hij liep tegen een ontketende Dave Pallett. De jonge Engelsman gooide lijfde vijf 180’ers en een gemiddelde van 104,83 per beurt. Klaasen gooide onder meer een 122-finish en was 3 uit 4 op zijn dubbels. Toch ging hij met 3-6 onderuit. Vincent van der Voort wist als titelverdediger wel overtuigend te openen. Hij pakte een snelle break tegen Andy Hamilton en gaf die niet meer af. Zelf was Fast Vinnie na afloop allerminst tevreden, toch was hij 6 uit 8 op de dubbels. De partij besloot hij ook nog eens met een schitterende 132-finish met twee keer bulls-eye en dubbel-16. Raymond van Barneveld beukte daar nog eens overheen met een gemiddelde van 105,64 per beurt. De Nederlander had een lastige klus met Stephen Bunting, maar nam al een snelle 1-3-voorsprong. Die wist hij rustig uit te bouwen en gunde de Engelsman zelfs maar twee legs. Met drie maximale scores en vijftig procent op de dubbels mag hij nu gaan aanleggen tegen Michael van Gerwen. Mighty Mike ging als een stoomwals over Ronny Huybrechts heen. Er was direct een break met een 72-finish, gevolgd door twee 12-darters op rij. Op 4-0 viel Van Gerwen even in slaap, maar vanaf 4-3 ging de turbo weer aan om het met een 62-finish af te maken voor 6-3.

Grote comebacks 

De grote verrassing van de dag werd verzorgd door Alan Norris. De voormalig Lakeside-finalist heeft een zeer moeizaam eerste jaar bij de PDC en leek te worden weggespeeld door Michael Smith. Bully Boy won vorige week het toernooi in Mullheim, maar gaf het volledig uit handen. Hij kwam op een 4-0-voorsprong en kreeg vervolgens in vier legs die Norris zou winnen pijlen voor de leg. Zo kwam het aan op de elfde leg en daarin nam hij scorend het initiatief over voor de 5-6-zege. Het was niet de enige comeback. Brendan Dolan won van Mark Walsh na een 1-5-achterstand en ook Terry Jenkins werkte een 3-5-stand weg tegen Kevin Painter. Van de geplaatste spelers ging ook Simon Whitlock onderuit. De Australiër verloor voor de tweede week op rij van Rowby John Rodriguez, waardoor de Oostenrijkers een landgenoot in de derde ronde terugzien. 

Uitslagen, statistieken en programma European Tour Innsbruck

Delen:

Meer over European Tour