Connect with us

European Tour

EuroTour 9: Bizarre nederlaag Van Gerwen; Barney en Klaasen winnen

Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn van de zeven Nederlanders als enige door naar de derde ronde van de negende en laatste European Tour. In het Duitse Sindelfingen gooide Michael van Gerwen met afstand het hoogste gemiddelde van de dag, toch zou hij verliezen. Dat was ook het geval voor Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Benito van de Pas.

111,37 per beurt niet voldoende 

De uitschakeling van Van Gerwen was de met afstand beste partij van de dag. Mighty Mike verloor van Mensur Suljovic ondanks een gemiddelde van 111,37 per beurt. In tien legde gooide hij drie keer 180, zes scores van 140 of meer en een 120-finish. Ook de dubbels liepen goed, met 4 uit 8, maar het was niet voldoende tegen Suljovic. De Oostenrijker liet nog maar eens zien dat zijn prestatie op de World Grand Prix geen toeval was, want hij kwam ook tot 109,70 per beurt. Suljovic kwam op 0-1 met een 102-finish voor een 12-darter, Van Gerwen sloeg gelijk terug met een 11- en 12-darter. De Oostenrijker maakte gelijk, voor Mighty Mike op 3-2 kwam met een 100-finish. Daarna wist de Oostenrijker op voorsprong te komen met twee 14-darters en een 121-finish. Van Gerwen vuurde er nog maar eens een 12-darter achteraan, maar door een 68-finish wist The Gentje de 4-6-zege te pakken.

Uitstekende Barney 

Van Barneveld speelde net zoals in de eerste ronde tegen Johnny Haines uitstekend tegen Brendan Dolan. Met een 180’er en een 72-finish was de eerste leg binnen, om Dolan zowel in de tweede als de vierde leg dubbels miste. Barney sloeg gelijk toe via tops, om er met weer een 180’er zelfs 5-0 van te maken. Dolan kon dankzij een 70-finish nog een leg pakken, voor Van Barneveld de klus bijna afmaakte met een 170-finish. Bulls-eye viel niet, waarop hij het afmaakte via dubbel-8. Met 6 uit 9 op de dubbels werd het dan ook 6-1. In de derde ronde wacht Joe Cullen, die verrassend won van Dave Chisnall.

Klaasen viert dubbel feest 

Klaasen vierde zaterdag zijn 31ste verjaardag en deed dat in stijl. Dave Pallett werd namelijk volledig weggeblazen door een gemiddelde van 104,78 per beurt. Met een 180’er en een 14-darter was het al 3-1. Met een 180’er in de volgende twee legs liep Klaasen nog verder weg, voor Pallett nog iets terug kon doen met een 65-finish. Het werd 5-3 door een 11-darter en een 76-finish voor een 12-darter was goed voor de 6-4-zege. In de derde ronde staat The Cobra tegenover Robert Thornton. De kersverse World Grand Prix-winnaar was in Sindelfingen nog wat roestig. Vooral zijn dubbels liepen zeer moeizaam (6 uit 18) en daardoor won hij met het nodige fortuin van Jonny Clayton (6-5).

Drie keer eruit 

Vrijdagmiddag gooide De Zwaan bijna een negendarter tegen Rowby John Rodriguez en begon ook sterk tegen Mervyn King. Met een 180’er en een bulls-eye 81-finish, gevolgd door weer een maximale score en een tweedart 94-finish. King bleef echter zeer solide spelen en nam het heft vervolgens in handen. Met een 101- en 64-finish boog hij de stand om. Een 14-darter bracht hem op een leg van de zege en pakte die gelijk door een 124-finish voor een 12-darter: 2-6. Ook Van de Pas werd in de middagsessie uitgeschakeld. Big Ben wist met een 78-finish de 112-finish van Gerwyn Price nog onschadelijk te maken, daarna liep de Welshman naar 1-4. Met een tops-tops 100-finish kwam Van de Pas nog wel een leg dichterbij, maar verloor toch met 3-6. Ook Van der Voort en Wattinema verloren. Fast Vinnie leek op weg naar een overwinning tegen Stephen Bunting, want hij pakte een snelle 2-0-voorsprong en kwam ook op 4-2. Vanaf dat moment wist Bunting nog maar eens te versnellen met een rits aan 180’ers en een 134-finish voor vier legs op rij (4-6). Wattimena pakte direct de break tegen Peter Wright, waarop Snakebite naar 4-1 liep. De Nederlander kwam terug tot 4-3, maar Wright herstelde zich om toch met 6-3 te winnen.

Programma, uitslagen en statistieken European Tour 9 in Sindelfingen

Delen:

Meer over European Tour