Connect with us

European Tour

EuroTour 9: Drie Nederlandse zeges met bijna 9-darter De Zwaan

Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena hebben op het negende en laatste European Tour-event van het jaar na het kwalificatietoernooi ook de eerste ronde weten te overleven. Zij komen zaterdag terug voor ronde twee, net zoals Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. De Zwaan gooide in zijn eerste ronde bijna een negendarter.

 

Dichterbij missen kan niet

De Zwaan speelde een boeiend duel met Rowby John Rodriguez, twee jonge talenten die elkaar in rap tempo bestookten. Met name de triples liepen voor The Black Cobra fantastisch. Hij wist een 4-2-voorsprong op te bouwen door twee legs op rij te openen met een 180’er. In de zevende leg ging hij nog een stap verder. Twee keer 180 werd gevolgd door triple-20 en triple-19. De negendarter bleef echter uit, omdat zijn laatste dart nét in hoekje van de dubbel-9 dook. Dichterbij dan dit kun je een perfecte leg eigenlijk niet missen. De leg ging via dubbel-1 wel naar de Nederlander, waarop hij ook won met 6-3 en nu mag aantreden tegen Mervyn King. Hij zet ook nog eens een grote stap richting deelname aan het European Championship.

Barney heeft zich snel herpakt

Van Barneveld kende een zware week in Dublin. Door de uitschakeling in de eerste ronde van de World Grand Prix zakte hij namelijk naar plaats achttien op de wereldranglijst. In het Duitse Sindelfingen wist hij zich te herpakken. Donderdag won Barney al twee duels in de kwalificatie, om nu af te rekenen met Johnny Haines. Hij wist constant een voorsprong vast te houden, om uiteindelijk met 6-3 te winnen. Daar overlegde de Nederlander een gemiddelde van ruim 100 per beurt bij, waardoor hij goed op weg is. In de tweede ronde wacht nu Brendan Dolan. Ook niet onbelangrijk is dat hij plaats 32 op de ProTour Order of Merit nu weer in handen heeft, dit zou hem recht geven op deelname aan de Players Championship Finals.

Comeback voor Wattimena

Wattimena nam op fraaie wijze revanche op Robert Marijanovic. Op het wereldkampioenschap verloor hij in december van de Kroaat door te veel dubbels te missen. Nu nam Marijanovic een 2-5-voorsprong, na een 82-finish van de Nederlander. Met een 89-finish knokte Wattimena zich terug in de partij en wist uiteindelijk een beslissende leg af te dwingen. Daarin vond hij tops voor de zege. Hij speelt nu zaterdag tegen Peter Wright. Van Gerwen opent met een lastig duel tegen Mensur Suljovic, Van der Voort heeft het ook niet getroffen met Stephen Bunting. Benito van de Pas moet aanleggen tegen Gerwyn Price, terwijl Klaasen start tegen Dave Pallett.

Programma, uitslagen en statistieken European Tour 9 in Sindelfingen

 

Delen:

Meer over European Tour