Connect with us

European Tour

EuroTour in Oostenrijk wordt Nederlands feestje

De qualifiers voor de European Tour 5 en 6 hebben goed uitgepakt voor de Nederlanders. Volgende week zullen er maar liefst tien oranjeklanten in actie komen in Wenen, want naast de drie direct geplaatste spelers gingen liefst zeven de acht Europese tickets naar Nederlanders. Jeffrey de Graaf en Christian Kist sloegen zelfs een dubbelslag, want ze plaatsten zich ook voor de zesde European Tour in Dusseldorf.

 

Nederlanders walsen er doorheen

In aanloop naar de PDC World Cup of Darts werd in Frankrijk het kwalificatietoernooi voor beide toernooien afgewerkt. Door de World Cup waren er veel spelers aanwezig die de qualifiers ook gelijk meepakten, waardoor er een groot deelnemersveld was. De Nederlanders hadden daar in de eerste van twee amper last van. Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Graaf, Vincent van der Voort, Mike Zuydwijk, Christian Kist en Jeffrey de Zwaan pakten allemaal een startbewijs. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas waren al automatisch geplaatst, waardoor er volgende week in Wenen maar liefst tien Nederlanders deel zullen nemen. De achtste plaats ging naar Dimitri van den Bergh, de jonge Belg versloeg Cristo Reyes in de finaleronde.

Slotstuk in Dusseldorf

Van 29 tot en met 31 juli wordt in Dusseldorf de zesde European Tour afgewerkt, dat is gelijk het slotstuk voor de zomerstop wordt ingezet. Ook dan zijn Van Gerwen, Klaasen en Van de Pas van de partij. Ze krijgen Nederlandse gezelschap van De Graaf, Kist en Jan Dekker. De Drent kent een zwaar seizoen, maar wist nu Rowby-John Rodriguez in de finale met 6-4 te verslaan. Mareno Michels, Remco van Eijden, Michel van der Horst, Bryan de Hoog, Ron Meulenkamp en Vincent van der Meer verloren nu in de finaleronde, waardoor het aantal Nederlanders beperkt blijft. Dimitri van den Bergh maakte zijn dubbel wel compleet door Meulenkamp te verslaan. Cristo Reyes, John Michael, Kim Viljanen en de Italiaan Daniele Petri maken het veld in Dusseldorf compleet. Petri is de eerste Italiaan die zich plaatst voor een European Tour.

Delen:

Meer over European Tour