Connect with us

European Tour

EuroTour München: Noppert en Meeuwisse vloeren Ratajski en Lewis

Danny Noppert heeft voor de tweede week op rij de tweede ronde weten te bereiken op de European Tour. Ditmaal zijn de darters in München en daar won de Fries van Krzystof Ratajski. Yordi Meeuwisse zorgde voor een stunt door Adrian Lewis naar huis te gooien.

Dubbels breken Noppert niet op

Noppert had Ratajski nog veel ruimer aan de kant kunnen zetten, alleen zijn dubbels waren moeizaam. Zo verloor hij de openingsleg al door tops te missen voor een 107-finish, maar pakte hij wel gelijk de break terug. dat was wel na liefst 5 missers op de buitenste ring. Nog eens vijf missers in de derde leg werden niet afgestraft, gevolgd door een bulls-eye 124-finish. Zijn eigen leg was goed voor 4-1 en die marge gaf hij daarna niet meer af: 6-3. In de tweede ronde wacht zondag Mensur Suljovic.

Lewis krijgt alweer een dreun

Meeuwisse is ervoor verantwoordelijk dat de vrije val van Adrian Lewis een vervolg blijft krijgen. Vorige week werd Jackpot op vreselijk pijnlijke wijze aan de kant gezet door Rob Cross en nu zakte Lewis weer door het ijs. Hij nam nog wel een 2-5-voorsprong, maar daarna was het aan Meeuwisse. Met een 10-darter was het 3-5, gevolgd door twee gemiste matchdarts van Lewis. Meeuwisse knalde een 112-finish uit en zag Lewis nog een matchdart missen vanaf 96. In de slotleg stond de Nederlander na negen pijlen op 41, waar Lewis zichzelf ook nog eens voor schut zette door zich weg te zetten op 162. Meeuwisse had er geen boodschap aan en maakte het af met een 12-darter. Hij stuit nu op Joe Cullen.

Dekker en Wattimena onderuit

Minder goed verliep het voor Jan Dekker. Hij kwam vooral scorend niet mee met Darren Webster en verloor met 6-2. Jermaine Wattimena gaf zijn partij tegen Alan Tabern totaal uit handen. De Brabander kwam op een 5-2-voorsprong, om in de negende leg twee matchdarts te missen. Daar kwamen in de elfde leg er nog eens drie overheen, waardoor Tabern met 5-6 kon winnen. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen stromen automatisch in de tweede ronde in. Van Gerwen opent zijn campagne tegen Steve Lennon, die in een topduel won van Nathan Aspinall. Beide darters gooiden 100 per beurt. James Wade was net zoals vorige week sterk en won van Madars Razma. De linkshander is de opponent voor Klaasen.

European Tour 2 München: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour