Connect with us

European Tour

EuroTour Munchen: Van Gerwen als enige moeizaam door

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die op de finaledag van de European Tour in Munchen in actie komt. Op het tweede toernooi van de Tour gingen Danny Noppert, Jelle Klaasen en Yordi Meeuwisse onderuit. Van Gerwen had het ook ontzettend moeilijk met Steve Lennon, maar won wel met 6-5.

Concentratie ontbrak

Na de zege was Van Gerwen erg kritisch op zichzelf. “Ik kan me niet heugen zo slecht te hebben gespeeld. Hoe het komt weet ik niet, maar ik kon me maar niet concentreren.” De partij liep naar 4-4, waarop Lennon de kans kreeg om te breken. Dat deed de Ier niet, om wel een elfde leg af te dwingen. Daarin opende Van Gerwen en gaf het niet meer af. In de derde ronde wacht maandagmiddag Alan Norris.

Meeuwisse mist kansen

Meeuwisse won zaterdag na een comeback van Adrian Lewis en nu had hij Joe Cullen in de touwen hangen. Met een 70-finish kwam hij op 5-4, om in de tiende leg vier matchdarts te missen. Cullen redde zich met een 120-finish en knalde er een 164-finish voor een 12-darter achteraan om alsnog de zege te pakken. Ook Noppert had kansen tegen Mensur Suljovic. Na een 1-3-achterstand kwam hij op 4-3 en miste een volle beurt vanaf 40 voor de marge. In de negende leg miste hij nog een dart voor de 96-finish en in de tiende leg een dart voor de 117-finish. Hierdoor kon Suljovic alsnog met 4-6 winnen. Klaasen ging met name scorend onderuit tegen James Wade. The Cobra gooide dan wel vier keer 180, daar kwamen weinig verder scorende beurten bij. Zo kon Wade vanaf 4-2 de regie over nemen met onder meer een 150-finish om nog met 4-6 te winnen.

European Tour 2 München: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour