Connect with us

European Tour

EuroTour Wenen: Meulenkamp stunt, alleen Wattimena sneuvelt

Ron Meulenkamp heeft zich zeer verrassend geplaatst voor de derde ronde van de European Tour in Oostenrijk. Simon Whitlock werd in Wenen verslagen. Jermaine Wattimena sneuvelde wel, waar Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas te samen slechts één leg afstonden op weg naar de finaledag.

Vier legs op een rij

Meulenkamp won vrijdag al van Jeffrey de Graaf en ging tegen Whitlock strak door. In de openingsleg brak de Australiër, maar Meulenkamp sloeg gelijk terug Hij kwam op 2-1 via tops en wist in de zesde leg opnieuw terug te slaan voor 3-3. De Nederlander wist vervolgens drie legs op rij te winnen om met vijf 180’ers en 94,8 per beurt de 6-3-zege te pakken. Zondagmiddag speelt hij nu tegen Michael Smith, die op het nippertje won van Mark Frost. Wattimena was de tweede Nederlander die zich voor de eerste ronde werkte. Een vervolg op de zege van Brendan Dolan kwam er niet, want Peter Wright bleek met 6-1 te sterk.

Slechts één leg verspeeld

Michael van Gerwen kreeg vorige week een tikje te verwerken, doordat hij in de finale van de PDC World Cup of Darts samen met Raymond van Barneveld onderuit ging tegen Engeland. Opvallend was dat Mighty Mike allebei zijn singles verloor. Dat tikje bleek hij in Oostenrijk snel te hebben verwerkt. Met een gemiddelde van 110 per beurt werd Johnny Clayton helemaal gesloopt (6-0). Steve Beaton is in de derde ronde de tegenstander. Hij won van Gerwyn Price na een opvallend moment. Price gooide zichzelf namelijk door door 177 te scoren met zichzelf op 173. Jelle Klaasen maakte een einde aan de opmars van Zoran Lerchbacher, door hem eveneens geen enkele leg te gunnen. The Cobra speelt nu tegen Kyle Anderson, die verrassend won van Mensur Suljovic. Benito van de Pas had op papier een lastige klus met Josh Payne, die dit seizoen net zoals Big Ben zijn eerste ProTour heeft gewonnen. Van de Pas was echter veel scherper, met name op de dubbels en won met 6-1. Hij stuit nu op Terry Jenkins.

European Tour Oostenrijk: Uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over European Tour