Connect with us

European Tour

EuroTour Wenen: Slechts twee van zeven Nederlanders winnen

De Nederlandse dag op de European Tour in Oostenrijk is geen oranje feestje geworden. Liefst zeven Nederlanders wisten zich vorige week te kwalificeren voor het toernooi in Wenen. Hiervan wisten er slechts twee te winnen. Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena voegen zich zaterdag bij Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen.

Nederlands onderonsje

Eén Nederlander was op voorhand al zeker van winst. Met zoveel oranjeklanten in het schema was het bijna zeker dat er wel een onderonsje zou komen en dat was ook het geval. Ron Meulenkamp legde aan tegen Jeffrey de Graaf en Meulenkamp wist te winnen met een gemiddelde van ruim 91 per beurt. Hij speelt in de tweede ronde nu tegen Simon Whitlock. Jermaine Wattimena moest het toernooi openen in de middagsessie en wist gelijk goed te presteren tegen Brendan Dolan. De Noord-Ier werd met 6-3 verslagen door een gemiddelde van 96,34 per beurt, twee 180’ers en 6 uit 18 op de dubbels. Wattimena speelt nu tegen Peter Wright.

Vijf Nederlanders sneuvelen

Voor de andere Nederlanders liep het dus niet goed af. Vincent van der Voort kwam tegen Steve Beaton gelijk op grote achterstand en verloor uiteindelijk met 6-1. Jeffrey de Zwaan kent tot dusver een moeizaam seizoen en kon dat ook in Wenen niet ombuigen. Tegen lokale favoriet Zoran Lerchbacher liep hij telkens een leg achter en verloor uiteindelijk ook met 6-4. Teamgenoot Mike Zuydwijk verloor met 2-6 van Mark Frost. Christian Kist speelde ondermaats met 78,73 per beurt en was mede daardoor kansloos tegen James Richardson (6-2). De grote man op de eerste dag was Steve West, hij gooide als enige een gemiddelde van boven de 100 en klopte daarmee Mervyn King. Michael van Gerwen opent zaterdagavond tegen Johnny Clayton, Benito van de Pas ontmoet Josh Payne en Jelle Klaasen treft Zoran Lerchbacher. Phil Taylor speelt voor het eerst sinds twee jaar ook weer op de European Tour en hij moet aan de bak tegen West.

European Tour Wenen 2016: Uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over European Tour