Connect with us

World Series of Darts

Evans, Ratajski, Jones en Clayton pakken World Series Finals-tickets

Krzysztof Ratajski Darts European Tour

De vier kwalificatieplaatsen voor de World Series Finals zijn gewonnen door Ricky Evans, Krzysztof Ratajski, Wayne Jones en Jonny Clayton. Ron Meulenkamp kwam heel dichtbij een ticket voor het toernooi in Amsterdam, maar hij verloor in een thriller van Clayton.

108 gemiddeld niet voldoende

Nadat dinsdag de acht wildcards werden uitgedeeld, onder meer aan drie Nederlanders, bleven er nog vier plaatsen over. De tourkaarthouders konden hier voor spelen en van de Nederlanders kwamen Meulenkamp en Niels Zonneveld allebei tot de halve finale. Meulenkamp gooide 108 gemiddeld en stond in de elfde leg na twaalf pijlen klaar op 36. Clayton gooide echter een 84-finish voor de 12-darter én de zege. Zonneveld ging met 6-5 onderuit tegen Rowby-John Rodriguez.

Durrant er snoeihard af

Clayton maakte de klus vervolgens af door Ronny Huybrechts te verslaan met 6-3. Rodriguez slaagde daar niet in. De Oostenrijker speelde ook in de finale een elfde leg, alleen daar was nu Ricky Evans de beste. Wayne Jones en Alan Norris moesten ook aan de bak voor een beslissende leg, gewonnen door Jones. De vierde finale leek op voorhand spannend te worden, maar Ratajski maakte gehakt van Glen Durrant. De Engelsman won zelfs geen leg: 6-0.

Alle deelnemers World Series Finals in Afas Live op een rij

Delen:

Meer over World Series of Darts