Connect with us

Development Tour

Evetts man van het weekend; Nentjes beste Nederlander

Ted Evetts is de beste speler op het eerste weekend van Development Tour. De jonge Engelsman won twee van de vier toernooien, de andere zeges gingen naar Nathan Rafferty en Ryan Meikle. Geert Nentjes was de beste Nederlander.

Super Ted maakt het waar

Evetts is één van de favorieten van dit jaar op de Development Tour. Waar veel andere grote namen telkens vroegtijdig sneuvelden, was Evetts wel scherp. Super Ted wist zaterdagmiddag gelijk het eerste toernooi te winnen door Rafferty in de finale met 5-0 te verslaan met een gemiddelde van 103 per beurt. Rafferty nam nog dezelfde dag revanche door het tweede toernooi te winnen, Aiden Cope was in de finale het slachtoffer.

Meikle vloert oranjeklanten

Op zondag ging de het derde Development Tour-event naar Meikle, die op weg naar de titel liefst drie Nederlanders versloeg: Derk Telnekes, Jeffrey de Zwaan en Geert Nentjes. In de beslissende leg tegen Telnekes gooide Meikle een 90-finish, tegen De Zwaan – die op 60 stond te wachten om 4-4 te maken – vuurde hij een 130-finish erin. Het was voor Meikle zijn derde toernooizege op de jeugdtour. Evetts ging daar nog vol overheen, want hij won zondagmiddag ook het vierde  Development Tour-event. Ditmaal hield hij Andrew Davidson van de eerste Schotse toernooizege af. Voor Evetts was het al zijn zesde.

Nentjes beste Nederlander

Geert Nentjes wist zijn uitstekende UK Open te vervolgen met een solide weekend. Hij noteerde twee halve finales en staat zo zesde in de Order of Merit. Wessel Nijman haalde één halve finale. Jeffrey de Zwaan kwam tot twee kwartfinales, dat was eenmalig het eindstation voor Justin van Tergouw en Patrick van den Boogaard. Grootste teleurstelling dit weekend was Luke Humphries. De tweevoudig Development Tour-winnaar en kwartfinalist op het WK gooide een aantal partijen met gemiddeldes onder de 80 per beurt, die hem ook fataal werden. Zondag verloor ook één topduel van De Zwaan met 4-2, ondanks 101,3 per beurt. Eervolle vermelding was nog voor de Belg Brian Raman, hij gooide een negendarter. Het tweede weekend van de Development Tour is op 20 en 21 april in Wigan.

Development Tour Order of Merit

1. Ted Evetts (Eng) 4.150
2. Nathan Rafferty (N-Ier) 3.100
3. Ryan Meikle (Eng) 2.250
4. Andrew Davidson (Sch) 1.500
5. Keane Barry (Ier) 1.300
6. Geert Nentjes (Ned) 1.150
7. Aiden Cope (Eng) 1.050
8. Greg Ritchie (Sch) 1.000
9. Callan Rydz (Eng) 900
10. Ciaran Teehan (Ier) 800
11. William Borland (Sch) 750
12. Jack Main (Eng) 700
13. Jeffrey de Zwaan (Ned) 700
14. Wessel Nijman (Ned) 650
15. Andy Kent (Eng) 600
16. Matthew Holbrook (Wal) 500
Delen:

More in Development Tour