Connect with us

UK Open

Favorieten maken rol waar in kwartfinale UK Open

Rob Cross UK Open Darts 2019

De vier favorieten in de kwartfinales van de UK Open Darts 2019 hebben die rol waargemaakt. Rob Cross had nog het meeste werk met Josh Payne. Voor Michael Smith, Gerwyn Price en Nathan Aspinall werden het overtuigende zeges. Zondagavond zijn de halve finales. Price treft daarin Aspinall, Smith en Cross spelen om de andere finaleplaats.

Tiende leg als beslissing

Rob Cross had veel moeite om afstand te nemen van Josh Payne. Vooral in de legs van zijn opponent bleef hij regelmatig ver achter en zo wist Payne met finishes van 70 en 65 bijblijven tot 4-4. In de tiende leg sloeg Cross toch toe. Met een 180’er stond hij na vier beurten klaar op 32. Payne miste dubbel-9 vanaf 85 en zo was het 6-4. Uit de pauze denderde Cross weg naar 8-4 en met onder meer een 97-finish maakte de voormalig wereldkampioen het af voor 10-7.

Wervelwind van Bully Boy

Michael Smith loopt nog altijd moeilijk over het podium door zijn medische ingreep deze week, aan zijn werparm is niets mis. Steve Beaton ondervond dat van dichtbij. Scorend was het prima en zijn finishes waren uitmuntend. Met 78 en 76 was het al 4-0, om met een 70-finish de eerste pauze te bereiken. Er kwam ook nog een 110-finish overheen, voor Beaton eindelijk een leg op het bord kon zetten. Terugkomen had echter geen kans. Smith knalde maar door met ook nog finishes van 90 en 84 voor de klinkende 10-1-zege.

Vernietigende 164-finish

Gerwyn Price wist met drie pijlen alle hoop van Simon Stevenson aan diggelen te gooien. The Mirror Man ging uitstekend mee met The Iceman en kwam zelfs op een break voorsprong (4-3). Die gaf hij echter gelijk uit handen en in de tiende leg kwam de genadeklap. Price knalde er een 164-finish in voor de break (4-6) en vanaf dat moment heeft hij Stevenson niet meer teruggezien. De 68-finish in de vijftiende leg was goed voor de 5-10-zege.

The Asp gooit iedere finish uit

Nathan Aspinall wist uitmuntend te finishen in zijn duel met Ross Smith. Hij bouwde een 7-3-voorsprong op door 98, 90, 121, 94, 79 en 80 uit te speren. Daar zette Smith ook nog eens 125 en 126 tegenover. Het werd daarna een stuk slordiger en het gaf Smith de kans om terug te komen tot 8-5. Een zesde leg leek aanstaande, maar door een 170-finish kwam er nog maar eens een hoge finish voor 9-5. Smith vond bulls-eye voor nog maar eens een 127-finish, daarna maakte Aspinall het af via een ‘saaie’ dubbel-10.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

More in UK Open