Connect with us

PDC Darts Nieuws

Finale World Grand Prix bijna 400.000 keer gekeken

World Grand Prix

De finale van het World Grand Prix darten werd door maar liefst 374.000 mensen gekeken. Dit is een flink hoger aantal mensen dan op de eerste zes dagen van het toernooi dat op 30 september begon. Toen keken er minder dan 200.000 mensen per dag. De halve finale trok een kwart miljoen mensen naar de televisie, maar de echte knaller was te zien op het moment dat onze Michael van Gerwen het opnam tegen Peter Wright. Bijna 400.000 mensen hebben gezien hoe Van Gerwen het won en daarmee de titel in Ierland weer op zijn naam wist te zetten.

De World Grand Prix van 2018

In totaal namen 32 spelers het tegen elkaar op voor de begeerde titel. In totaal deden maar liefst zes Nederlanders mee. Dit waren uiteraard Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp. Wie geld ingezet heeft en de nationaliteit voorspelde van de winnaar, die had dus grote kans met Nederland in de prijzen. Zeker aangezien de odds voor de Nederlanders bijzonder duidelijk aangaven dat zij een goede kans maakten. Uiteindelijk zou Van Gerwen als enige Nederlander de kwartfinale halen. Noppert zou zelfs al in de eerste ronde uitgeschakeld worden. Met een spectaculaire 5-2 overwinning wist Van Gerwen de titel te heroveren en daarmee weer de titelhouder te worden.

Niet alleen won Van Gerwen de titel, hij mocht ook nog eens £ 100.000 meenemen van de in totaal 400.000 Britse pond. Peter Wright moest het doen met een ‘schamele’ £ 45.000.

Nederlands eer is goed vertegenwoordigd

Na de World Grand Prix is Van Barneveld een plek gedaald in de wereldranglijst. Hij werd voorbijgestoken door Webster. Voor Wattimena was de World Grand Prix een welkom succes, hij staat nu ook in de wereldwijde top 32, samen met de namen van Benito van de Pas en uiteraard de lijstaanvoerder Van Gerwen zelf. Dat Van Gerwen goede kansen maakt, is duidelijk wanneer gekeken wordt naar de bookmaker bij Mr Green: de odd voor Van Gerwen bij het Wereldkampioenschap in 2019 is 2.10, waar een darter als Peter Wright een odd van 9.0 toegedeeld gekregen heeft. Daarmee lijkt het PDC Wereldkampioenschap al bijna gewonnen, want hoger dan de 2.10 notering voor Van Gerwen is op dit moment nog niet te vinden.

Nederlanders die net niet in de top 32 staan maar wél in de top 64 zijn uiteraard Vincent van Voort, Christian Krist, Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en De Graaf. Zij krijgen allemaal een Tour Card en hebben daarmee goede kansen om hun positie te verbeteren. Voor ons is het te hopen dat de Nederlandse eer op die manier nog beter vertegenwoordig wordt in de top 32 binnen een aantal maanden. Van Gerwen staat met een miljoen pond voor op Wright in ieder stevig op de eerste plaats, zeker na zijn recente overwinning op het World Grand Prix darts.

De hoge kijkcijfers zijn uiteraard een goed teken. Niet alleen voor de sport zelf, maar ook als indicatie van de interesse voor de Nederlandse talenten die het opnemen op het internationale podium. Het grote aantal Nederlandse namen heeft daar ongetwijfeld mee te maken, samen met de successen die keer op keer geboekt worden. Het lijkt erop dat de toekomst van het Nederlandse darten nog veel meer zal laten zien, op naar de World Grand Prix van 2019 dus!

Delen:

Meer over PDC Darts Nieuws