Connect with us

Players Championship Finals

Finishes Brown breken te laat op gang gekomen Van de Pas op

Benito van de Pas

Benito van de Pas is in de eerste ronde van de Players Championship Finals uitgeschakeld. Big Ben kwam als reserve het toernooi binnen en vond pas te laat zijn ritme tegen Keegan Brown. Toen de Nederlander echt weerwerk begon te geven toverde Brown twee fraaie finishes uit zijn hoge hoed (6-3). Brown speelt in de tweede ronde tegen Michael van Gerwen of Matthew Edgar.

Achterdeurtje binnengekomen

Van de Pas had door zijn moeizame jaar de Players Championship Finals eigenlijk zelfs misgelopen. Op countback eindigde Big Ben als 65ste en had het geluk dat Mensur Suljovic zich deze week afmeldde. Tegen Keegan Brown was in de eerste legs te zien waarom Van de Pas een moeizaam seizoen kent. Hij is aan het sleutelen geweest met zijn materiaal, om vooral de bouncers te verminderen. Dat lukt gelukt, maar scorend was het ver beneden pijl. Brown kwam dan ook op 2-0 met een 81-finish, om drie pijlen te missen voor een dubbele break. Zo mocht de Nederlander terugkomen voor dubbel-10 na 21 pijlen.

Kans op rebreak niet gepakt

Het leek rust te brengen in het spel van Big Ben, want de vijfde leg won hij met een scherpe 12-darter. Brown zette daarop de deur wagenwijd open voor 3-3, alleen Van de Pas miste een groot vlak om ervan te profiteren. De Engelsman miste in de zevende leg nog eens twee pijlen en door een 96-finish bleef Big Ben wel in het duel hangen (4-3). Het niveau ging omhoog en Van de Pas brak bijna terug. Bulls-eye vloog er niet in voor de 122-finish en Brown redde zijn eigen leg met een fraaie top-tops 100-finish. Daar kwam nog een flitsende 144-finish overheen voor de 6-3-zege.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals